X 
Arşiţa stiri: 232
Transnistria stiri: 1422
Preşedintele stiri: 4130

A murit un fost selecționer al Angliei

26 aug. 18:31   Sport
2853 0

Sven-Goran Eriksson a fost diagnosticat cu cancer pancreatic incurabil la începutul anului 2023.

Apoi medicii i-au mai dat un an de trăit și și-a petrecut ultimul timp alături de cei apropiați, în principal în locuința sa din Värmland.

„Sven-Goran Eriksson a decedat. După o boală lungă, SGE a murit în cursul dimineții acasă, înconjurat de familie”, a declarat familia sa, potrivit stirileprotv.

Suedezul a devenit primul manager străin al echipei națioanale a Angliei, în 2001, antrenînd așa-numita „generație de aur” de jucători, printre care David Beckham, Steven Gerrard, Wayne Rooney sau Frank Lampard.

De-a lungul carierei sale, el a condus o serie de cluburi europene de profil înalt, precum Benfica, Roma, Fiorentina, Sampdoria și Lazio.


Eriksson a părăsit funcția de selecționer al Angliei după Cupa Mondială din 2006 și a condus ulterior Mexic și Coasta de Fildeș, precum și cluburile engleze Manchester City și Leicester City.

Din cauza problemelor sale de sănătate, el a renunțat la funcția de director sportiv al clubului suedez Karlstad în februarie 2023.

Sven-Goran Eriksson, mesaj sfîșietor de adio

În urmă cu cdoar cîteva zile, Eriksson a transmis un mesaj de adio emoționant într-un nou documentar care reflectă viața sa.

„Am avut o viață bună. Cred că toți sîntem speriați de ziua în care murim, dar viața este și despre moarte. Trebuie să înveți să o accepți așa cum este. Sperăm că la sfîrșit oamenii vor spune, 'Da, a fost un om bun', dar nu toată lumea va spune asta. Sper că vă veți aminti de mine ca pe un tip pozitiv, care a încercat să facă tot ce putea face. Să nu vă pară rău, zîmbiți. Mulțumesc pentru tot, antrenori, jucători, fani, a fost fantastic. Ai grijă de tine și ai grijă de viața ta. Și trăiește-o. La revedere!”, a fost mesajul copleşitor transmis de Sven-Goran Eriksson prin intermediul documentarului „Sven”.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав