X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

A decedat o adevărată legendă a fotbalului italian

23 ian. 09:39   Sport
3155 0

Luigi "Gigi'' Riva, cel mai bun marcator din istoria selecţionatei Italiei, a murit luni, la vîrsta de 79 de ani, a anunţat Federaţia italiană de fotbal (FIGC), scrie Agerpres, care citează AFP.

O adevărată legendă a fotbalului din peninsulă, Gigi Riva a fost internat duminică într-un spital din Cagliari, oraşul în care şi-a petrecut aproape întreaga carieră de jucător, între 1963 şi 1977, după ce s-a simţit rău în weekend, iar medicii au stabilit că avea nevoie de o operaţie la inimă.

"Ne-a părăsit un adevărat monument naţional. Gigi Riva a întruchipat mitul omului liber şi al fotbalistului extraordinar", a precizat preşedintele FIGC, Gabriele Gravina, într-un comunicat, transmite Noi.md cu referire la digi24.ro

Premierul italian Giorgia Meloni a deplîns la rîndul său dispariţia "unui mare sportiv, care a marcat istoria fotbalului şi a echipei naţionale".

Golgheterul Squadrei Azzurra, supranumit "Rombo di Tuono" (Lovitura Tunetului), datorită forţei excepţionale cu care şuta, a marcat istoria fotbalului italian. Cu 35 de goluri în 42 de selecţii, Gigi Riva este cel mai bun marcator din istoria naţionale Italiei, cu care a cucerit titlu de campion european în 1968.

El a scris însă cea mai frumoasă pagină a carierei sale şi a fotbalului mondial la Cupa Mondială din 1970. El a fost unul dintre jucătorii cheie, alături de Gianni Rivera, în semifinala cîştigată de Italia, cu scorul de 4-3, în faţa Germaniei, considerată una dintre cele mai mari partide din istoria competiţiei. Gigi Riva a marcat, în prelungiri, unul dintre golurile acestei partide, la finalul căreia Italia s-a calificat în finală, unde s-a înclinat în faţa Braziliei lui Pele (scor 1-4).

0
0
1
6
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?