Arşiţa stiri: 163
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

Zeci de moldoveni, reveniți de peste hotare, s-au angajat aici, în țară

19 iun. 11:00   Societate
19394 0

Peste 7 000 de persoane, aflate în căutarea unui loc de muncă au fost angajate în cîmpul muncii, prin intermediul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), de la începutul anului 2024, notează Noi.md.

Printre acestea se numără 3 546 șomeri și 169 zilieri/angajați în baza unui contract de o perioadă de pînă la 3 luni. Ministerul Muncii și Protecției Sociale își propune să ajungă la 18 000 de persoane plasate în cîmpul muncii, prin intermediul ANOFM pînă la sfîrșitul anului.

Din totalul persoanelor angajate, 69 sînt cetățeni ai Republicii Moldova reveniți de peste hotare.

Cele mai multe persoane și-au găsit un loc de muncă în domeniul agriculturii, în transporturi, învăţămînt, sănătate şi asistenţă socială și alte activităţi de servicii sociale şi personale.

ANOFM recomandă persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă să se adreseze la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă pentru a beneficia de sprijin la angajare.


Serviciile sînt gratuite și sînt disponibile atît pentru șomeri, cît și pentru persoanele angajate care doresc să-și schimbe locul de muncă.

9
10
1
0
13

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав