X 
Arşiţa stiri: 185
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1455

Zeci de elevi ucraineni refugiați în țara noastră au susținut Testul Național Ucrainean, online

4 iun. 08:15   Societate
2474 0

Zeci de elevi ucraineni refugiați în Republica Moldova au susținut online Testul Național Ucrainean.

Acesta include subiecte ce țin de disciplinele: Limba ucraineană, Istoria Ucrainei, Matematica și un obiect la alegere. Pentru a facilita acest exercițiu important, la solicitarea Ministerului Educației și Cercetării, Universitatea Tehnică a Moldovei a pus la dispoziție patru săli echipate cu câte 48 de calculatoare.

„În calitate de observator extern, a fost prezentă Lilia Natalcenko, metodist responsabil pentru punctul de testare la UTM din cadrul Centrului Regional de Evaluare a Calității Educației din Donețk, Ucraina. Aceasta a avut o discuție cu Ivan Duminica, șef al Serviciului politici în domeniul relațiilor interetnice la Ministerul Educației și Cercetării, privind aspecte legate de educația refugiaților în instituțiile de învățământ din Republica Moldova și colaborarea în acest sens cu partea ucraineană”, anunță Ministerul Educației și Cercetării.

Sesiunile de examene au loc în perioada 1-6 iunie 2024. Anul acesta, 198 de elevi ucraineni s-au înregistrat pentru a participa la Examenul Național Ucrainean. Printre aceștia se numără și elevi ucraineni din România și Bulgaria, care au dorit să susțină examenele la Chișinău.

0
0
0
2
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumul republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав