X 
Transnistria stiri: 1367
Eurovision stiri: 499

Vocea poporului: Care ar fi urările Dumneavoastră cu ocazia Zilei Profesorului?

5 oct. 2023,, 08:00   Societate
5411 0

Astăzi, pe 5 octombrie, toate instituțiile de învățămînt din Republica Moldova marchează o sărbătoare importantă - Ziua Profesorului. Anii de școală și de studenție reprezintă o parte importantă din viața noastră, de aceea, uneori, profesorii noștri devin pentru noi o a doua familie. Noi.md a pregătit un reportaj pentru această zi luminoasă, în care am întrebat studenții și elevii pentru ce le sînt recunoscători profesorilor lor și ce ar dori să le ureze.

La sondajul nostru au participat școlari, dar și un număr mare de studenți. Abordarea lor față de educație este deja mai matură și mai conștientizată, de aceea ei își apreciază în mod deosebit profesorii care îi pregătesc pentru viitoarea lor profesie:

"Aș dori să îi felicit pe profesori și să le urez multă sănătate și multă răbdare cu elevii în anii următori."


"Aș vrea să le mulțumesc profesorilor pentru că investesc timpul, emoțiile, sentimentele lor în noi, ei devin cu adevărat o a doua familie, al doilea părinte. De multe ori nu apreciem acest lucru pe moment, dar ne dăm seama mai tîrziu și sîntem foarte recunoscători pentru asta."

"Le doresc să nu-și piardă entuziasmul, să crească din punct de vedere profesional, să fie motivați de faptul că au elevi care abordează disciplina cu entuziasm, indiferent dacă este vorba de o disciplină școlară sau universitară, și să nu-și piardă speranța."

"Am absolvit facultatea în urmă cu cinci ani și am doar amintiri frumoase. Am avut profesori foarte buni și vreau să le urez mult succes, studenți sîrguincioși, o Zi a Profesorului cu momente frumoase din partea elevilor și multă sănătate, răbdare în primul rînd."

"Felicitări tuturor cadrelor didactice de Ziua Profesorului pentru că sînt oameni extraordinari care învață generația noastră și pe cea care va urma. Le-aș dori, cred, răbdare elevilor care nu sînt capabili, cei care au nevoie de ajutor, și motivație să muncească mai mult cu elevii care chiar vor să muncească. Îmi doresc ca anul viitor mai mulți elevi moldoveni să se afirme la concursuri, la olimpiade și să treacă cu bine examenele."

"Le doresc multă sănătate, să vi se întoarcă înmiit ceea ce le oferiți zilnic copiilor, studenților și cît multă putere și răbdare în carieră.".

Am vizitat și unul dintre liceele din capitală. Elevii care ne-au întîmpinat au fost artistici, prietenoși și afectuoși față de profesorii lor. Cu o căldură și o sinceritate deosebită au vorbit despre profesorii lor, ca și cum s-ar fi pregătit pentru interviul nostru toți anii de școală:

"Noi, elevii din clasa a XII-a, vrem să vă mulțumim că ați fost alături de noi în tot acest timp. Vă sîntem absolut recunoscători pentru tot - pentru lecțiile pe care le-am învățat, pentru că ne-ați învățat să fim independenți, amabili, receptivi, responsabili. Ținem minte cum ați organizat excursii, inducîndu-ne astfel dragostea pentru patria noastră. Ținem minte cum ne-ați învățat discipline care ne vor ajuta în viitor. Ținem minte bunătatea și receptivitatea voastră. Ținem minte munca pe care ați depus-o în noi."

"Bineînțeles că vreau să le urez mulți ani înainte."

"Le dorim profesorilor sănătate, ani lungi de predare cu succes, pace, tot binele, fericire, inspirație, mai mulți elevi talentați care să fie capabili să vă aprecieze munca pe merit."

6
0
0
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?