X 
Transnistria stiri: 1324
Eurovision stiri: 494

Vîntul puternic se va menține pe întreg teritoriul țării

27 noi. 2023,, 10:12   Societate
2333 0

Codul galben de vînt puternic se va menține pe întreg teritoriul țării pînă astăzi la ora 13:00, anunță Serviciul Hidrometeorologic de Stat.

Pînă în prezent poliția a intervenit în 165 de cazuri de deblocare a oamenilor aflați în dificultate. Administrația de Stat a Drumurilor recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu există necesitate urgentă.

Meteorologii anunță că vîntul va continua să sufle cu intensitate pînă în orele amiezii, anunță Noi.md cu referire la radiomoldova.md

„Se prevăd intensificări ale vîntului nord-vestic în rafale de pînă la 15-20 m/s”, menționează Serviciul Hidrometeorologic de Stat.

Temperatura aerului în orele dimineții va fi de -1 grad Celsius. Vremea ușor se va încălzi către orele amiezii, indicînd 0 grade Celsius. Seara mercurul în termometre va coborî pînă la -2 grade Celsius.


Șoferii sînt atenționați că rafalele laterale pot modifica ținuta de drum a mașinilor, pe măsură ce viteza de deplasare este crescută. Astfel, conducătorii sînt îndemnați să acorde o atenție mai mare la intrările și ieșirile de pe poduri și la intersectarea cu autovehiculele mari.

De asemenea, specialiștii le recomandă șoferilor să evite oprirea sau staționarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vîntul puternic îi poate rupe.

3
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?