X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Vinificatorii vor aprecia la justa valoare noua combină de la “Agromașina” (VIDEO) ©

28 oct. 2018,, 08:10   Societate
6654 0

«Agromașina» S.A. - pilotul industriei inginerești din Moldova pe segmentul producției de mașini pentru lucrul în grădini, podgorii, cîmpii, care ani în șir confecționează o gamă largă de produse de calitate, care deși un preț mai mic,nu cedează în fața analoagelor străine.

Capacitățile de producere ale întreprinderii, care face parte din grupul DAAC Hermes, permit producerea unui spectru larg de mașini pentru pregătirea solului, împădurire și sădirea viței de vie, îngrijirea culturilor, culesul roadelor și transportarea lor.

Direcția prioritară în dezvoltarea Agromașina S.A. este elaborarea, perfecționarea și producerea tehnicii agricole performante, care le permite agricultorilor moldoveni să obțină cele mai frumoase rezultate, să implementeze cele mai avansate tehnologii. În prezent întreprinderea produce în serie peste 50 de modele de mașini agricole și alte echipamente.

Astfel, Agromașina produce pluguri pentru tractoare de orice clasă, de la cele mici cu 2 carcase la cele cu 8 cu piloți semi-șurub, care asigură o arătură netedă. Întreprinderea produce și comercializează cultivatoare de cîmp prășitoare între rînduri, pentru vii și livezi. Mai produce și cultivatoare ce introduc îngrășămintele minerale și prelucrează spațiile dintre tufe.

Din a. 2013 Agromașina S.A. produce un nou mecanism – pulverizatorul remorcabil cu ventilator OPV-2А «Ciclon» pentru munca în vii și livezi. Pentru sădirea livezilor și viilor se produc dispozitive pentru fixarea spalierelor, săparea gropilor, mașini pentru debobinarea sîrmei, dispozitive pentru plantarea viței de vie.

Se produc combine pentru culesul strugurilor, prunelor, vișinilor, care înlocuiesc 40-70 de oameni, mașini pentru formarea coroanelor pomilor fructiferi, mașini pentru adunatul ramurilor și a viței de vie tăiate.

Se mai produc și mijloace de transportare a încărcăturilor agricole cu capacitatea de 2 – 8 tone, remorci și semi-remorci speciale cu caroserii ermetice din oțel inoxidabil alimentar cu capacitatea de 6 tone, agregate-containere pentru lucru în livezi cu capacitatea de 10 tone , încărcătoare de containere.

Agromașina S.A. participă permanent la expozițiile internaționale de mașini agricole și cele constructoare de mașini. Pentru elaborările originale, de perspectivă, întreprinderii i-au fost conferite numeroase diplome și medalii.

Pentru produsele sale, întreprinderea a obținut premiile ”Mercurul de Aur” în concursurile ”Marca comercială a anului” – în a.a. 2013 și 2015, numeroase medalii de aur și argint la concursurile «Marca comercială a anului» și «Fabricat în Moldova».

«Agromașina» are specialiști de clasă, o tehnologie de producere flexibilă, care îi permite să reacționeze operativ la cerințele pieței și să-și modernizeze produsele în timp record.

Mîndria întreprinderii o constituie combina universală de cules struguri SVK-5, pentru culesul soiurilor tehnice de struguri. Aceasta este unică în Moldova, fiind unica combină de acest fel produsă în țara noatsră. Combina este la fel de eficientă ca analoagele ei de peste hotare, dar se vinde la un preț mai mic. Culege strugurii de pe spalierele verticale pe suprafețe plane, ciorchinele fiind amplasate la o înălțime de cel puțin 20 cm. de sol, dar și pe pantele de pînă la 12 grade, ciorchinele fiind amplasate la cel puțin 30-50 cm de sol.

De mare folos pentru agricultori sunt agregatele pentru încărcarea și transportarea fructelor și legumelor în containerele VUK-3M și ATK-10, produse de Agromașina. VUK-3 este produs în trei versiuni.

VUK-3-01 este predestinat încărcării fructelor , tomatelor și altor legume ambalate în recipiente, evacuarea lor dintre rînduri din livezi, cîmpii și alte terenuri agricole și pentru transportarea lor spre locurile de descărcare, păstrare sau prelucrare

VUK-02 și VUK-03 nu-s dotate cu încărcător și au menirea să evacueze dintre rîndurile din livezi, din cîmp și de pe alte terenuri agricole fructele , tomatele și alte legume ambalate în recipiente, să transporte și să descarce containerele sau recipientele goale.

ATK-10 este produs fără încărcător și este predestinat lucrărilor analoge agregatelor VUK-3-02 și VUK-3M, el diferă ca greutate, capacitate, gabarite, ampatament și dimensiunile containerelor utilizate.

De mare ajutor pentru agricultori este un alt produs marca Agromașina - platforma tractabilă pentru grădini -3,5, predestinată culesului fructelor, legatului, tăierii și altor lucrări în zonele inaccesibile de la nivelul superior al pomilor fructiferi cu înălțimea de pînă la de 3,5 metri. Utilizarea platformei permite sporirea calității culesului, a productivității muncii, astfel fiind reduse cheltuielile materiale.

Ea poate fi utilizată în toate zonele de agricultură, horticultură, viticultură pe șes și pante pînă la 10 grade, cu excepția zonelor montane. Platforma poate fi agregată cu tractoare de clasa 0.9-1.4, cu MTZ-80/82, sau cu alte tractoare echivalente ca putere.

La îngrijirea livezilor și viilor un aport semnificativ îl are pulverizatorul tractabil cu ventilator ОPV-2А «Ciclon», produs de Agromașina S.A. Este predestinat protecției chimice de dăunători și bolile plantelor multianuale , a viilor și livezilor în particular, cu înălțimea de pînă la 7,5metri și distanța dintre rînduri de 6 м.

Poate fi utilizat în toate zonele de viticultură, horticultură și agricultură pe șes și pe pante pînă la 8 grade, cu excepția zonelor montane. Pulverizatorul are echipamente produse de firme italiene cunoscute: Annovi Reverberi, Fieni, Bondioli & Pavesi și altele. Pulverizatorul ОPV-2А «Ciclon» poate fi agregat cu tractoarele de clasa 0,9-1,4, spre exemplu cu МТЗ-80/82, sau alte tractoare echivalente ca putere.

În același timp, un instrument indispensabil pentru viticultori și fermieri este agregatul de plantare a viței de vie ASV-4 produs de "Agromașina". Este predestinat plantării puieților pe șes și pante de cel mult 8 grade, pentru a lua apă din diverse rezervoare și a o distribui fermelor zootehnice, pentru stingerea incendiilor, spălarea mașinilor agricole și alte lucrări. Poate fi utilizat ca mijloc de transport pentru prepararea soluțiilor de pulverizare mecanică în livezi și vii. Echipamentul detașabil al mecanismului de plantare este echipat cu 4 burghie hidraulice marca GB 35/ pentru a asigura alimentarea cu apă din rezervor cu plantare simultană în 4 rînduri a materialului săditor.

Un serviciu prețios îl fac agricultorilor mașinile de cultivare a solului, printre care se remarcă cultivatoarele pentru prelucrarea solului între tulpini KSM-1 și KSM-2, produse de Agromașina. Destinația lor este prelucrarea solului dintre tulpini cu lățimea rîndului de 3,5-6 metri. Astfel, КСМ-1 prelucrează solul pe o parte a rîndului, iar КСМ-2 - pe ambele părți. Cultivatoarele au dispozitive de urmărire hidraulică, care permit retragerea cuțitelor pivotante de la trunchi. Brațele retractabile, pe care sunt montate secțiunile rotative, permit reglarea lățimii suprafeței prelucrate.

Pentru utilizarea rațională a resurselor naturale, întreprinderea produce presa mecanică BSM-50-400,predestinată prelucrării (brichetării) masei lemnoase (rumeguș) și a altor deșeuri vegetale (turbă, coji, etc.) în brichete de combustibil de înaltă calitate sub formă de tija rotundă continuă fără componente de legătură.

De marte folos este distribuitorul de nisip tractabil PRP-1.5 și alte tipuri de echipamente produse de Agromașina, care continuă să satisfacă nevoile agricultorilor moldoveni, continuă să-i bucure cu tehnică agricolă de înaltă calitate, de înaltă performanță și la prețuri accesibile.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?