X 
Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1304

Veste bună pentru șoferii mașinilor cu volanul pe partea dreaptă

30 noi. 2023,, 14:15   Societate
3501 0

Automobilele care au volanul amplasat pe partea dreapta vor avea voie să circule pe drumurile din țară și seară, cu respectarea anumitor condiții.

Un amendament cu privire la acest lucru a fost înregistrat astăzi, anunță Radu Marian, membru al Parlamentului Republicii Moldova.

„După mai multe adresari din partea cetățenilor noștri din Marea Britanie și Irlanda, astăzi am înregistrat un amendament, după consultări cu colegii de la MAI, prin care vom permite automobilelor cu volanul amplasat pe partea dreapta să circule pe drumurile publice ale țării și seară. În acest context, vom prelua practică altor țări europene precum Germania, Cehia, Croația sau Spania, care permit circulația unor astfel de autovehicule cu condiția că proprietarul va execută acele modificări tehnice pentru garantarea siguranței celorlalți participanți la traficul rutier (adaptarea asimetrică a farurilor sau folosirea unor abțibilduri speciale care se vor aplică direct pe farurile automobilului).

Prin stabilirea cadrului normativ național în corespundere cu cadrul de reglementare european, vom asigura dreptul cetățenilor de a circulă liber și de a veni mai des acasă la cei dragi”, a transmis deputatul în Parlament, Radu Marian.

2
0
0
1
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?