X 
Incendii stiri: 685
Cazul Șor stiri: 581
Preşedintele stiri: 3734

Veronica Dragalin: „Nu am de gînd să plec”

8 iun. 08:15   Societate
2289 0

Șefa Procuraturii Anticorupție (PA) Veronica Dragalin a publicat în seara de 7 iunie un mesaj pe Facebook, în care a descris motivele pentru care a ales să devină procuror.

Aceasta a menționat că intenționează să își ducă la bun final mandatul. Adresarea a fost publicată în aceeași zi în care în presă au apărut informații despre presupuse conflicte între PA și Centrul Național Anticorupție (CNA), notează newsmaker.

Veronica Dragalin a menționat că și-a ales profesia pentru că vrea să își ajute țara și conaționalii și că nu intenționează să demisioneze.

„Corupția și nedreptatea au afectat țara noastră pe parcursul multor generații aducînd războaie, destabilizare și sărăcie. Eu am devenit procuror pentru generația bunicilor noștri, care au trecut prin război, deportări și foamete. Eu sînt procuror pentru generația părinților noștri, care au ieșit în PMAN să lupte pentru independență cînd riscau să fie întîlniți cu tancuri. Noi luptăm pentru generația noastră, care am fost nevoiți să învățăm abecedarul în alfabetul chirilic și să ne simțim străini în țara noastră. Dar cel mai important, noi astăzi, cu toții, luptăm pentru viitoarele generații de copii moldoveni care merită o viață decentă aici, acasă”, a menționat șefa PA.

Totodată, Dragalin a subliniat că nu va demisiona.

Eu sînt Procurorul-Șef al Procuraturii Anticorupție pe un mandat de 5 ani. Nu am de gînd să plec. O să lupt în continuare împotriva corupției și pentru justiție, dreptate, egalitate, transparență, și un viitor european”, a conchis aceasta.

Comentariul a fost publicat în ziua în care în presă au apărut informații despre un conflict între PA și CNA. Portalul realitatea.md a publicat un document despre care susține că este o plîngere colectivă a unor angajați CNA pe numele șefei Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, pe care o acuză de intimidare. Iar potrivit crime-moldova.com, Veronica Dragalin ar fi organizat o ședință la care i-ar fi invitat pe ofițerii CNA, nu însă și pe șeful instituției, Iulian Rusu, care însă ar fi venit neinvitat.

NM a solicitat comentarii din partea PA și a CNA cu privire la informațiile apărute în presă, însă deocamdată nu am primit un răspuns.

În timpul audierilor din Parlament care au avut loc în luna mai, șeful CNA, Iulian Rusu, s-a arătat nedumerit de relațiile „neclare” dintre instituția pe care o conduce și Procuratura Anticorupție și cea Generală. Oficialul susține că buna colaborare dintre cele trei instituții ale statului s-ar fi deteriorată, după ce colegii săi de la procuratură ar fi dat prioritate cazurilor de corupție mică, în defavoarea celor de rezonanță.

Rusu a declarat, tot atunci, că dosarul „Hotelul Național” este o rușine pentru tot sectorul justiției. Potrivit lui, cauza ar fi tratată superficial de PA și Procuratura Generală. Acuzațiile lui Rusu au fost respinse de Procuratura Generală și cea Anticorupție drept „denigrare nefondată”.

1
1
0
0
24

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?