X 
Eurovision stiri: 491
Transnistria stiri: 1303

Veaceslav Platon, surprins într-un local din Londra, a oferit un interviu Euronews România

30 sep. 2022,, 15:39   Societate
3208 0

Jurnalistul Vitalie Cojocari de la Euronews România l-a surprins pe controversatul om de afaceri Veaceslav Platon într-un local din Londra. Reporterul care este originar din Republica Moldova l-a recunoscut și i-a luat un scurt interviu pe care îl va publica la ora 12:00 la Euronews România, scrie replicamedia.

„Eram la Londra, în plin eveniment al funeraliilor. Mă aflam în celebra Trafalgar Square, inima capitalei Marii Britanii. Intrasem într-o cafenea și mă pregăteam să plec. Mi-a atras atenția un cetățean. Mi-am dat seama că îl știu de undeva. De unde? De unde? Și atunci m-a înseninat. Ha, este unul dintre cei mai căutați oameni din Republica Moldova”, a scris Vitalie Cojocari.

Jurnalistul spune că nu a putut rata șansa și i-a luat un interviu cu telefonul mobil.

„Din ce zice, pot să vă spun doar că se plînge că a rămas fără jumătate de miliard de dolari, averea sa și că nu poate trăi pe picior mare, așa cum era obișnuit înainte”, spune Vitalie Cojocari.

Interviul poate fi urmărit în transmisiunea directă a postului Euronews de mai jos.


Platon se plînge că autoritățile moldovene l-au deposedat de avere, fiind acuzat nejustificat de participare în furtul miliardului. Acum, controversatul om de afaceri se plînge că a rămas fără bani și este obligat să se mai limiteze în cheltuieli.

„Eu nu doar că am fost învinuit pe nedrept, dar și am suferit pentru asta, am stat închis 4 ani și mi-au luat o avere colosală. Mie și partenerilor mei mi-au furat 2 dintre cele mai mari bănci din țară, MAIB și MICB care împreună formează 52% din piața bancară a Republicii Moldova. Nu știu cîți bani, la cît pot fi evaluate 52% din piața bancară din țară? Între 300 și 500 de milioane/ În asigurări noi eram și controlam circa 50% din piață. Nu eram un om sărac. Dar acum? Acum, mă limitez la cheltuieli. Eu mai am niște bani pentru o viață normală, dar nu la volumele pe care le aveam atunci”, a opinat controversatul om de afaceri.

Veaceslav Platon a vorbit și despre șederea sa în Marea Britanie unde spune el, este sigur că nu va avea parte de abuzuri și că-i vor fi respectate drepturile.

„Eu îs în Marea Britanie pentru că la moment sistemul de drept al Marii Britanii dă practic absoluta siguranță că în adresa ta nu vor avea loc abuzuri. În Rusia acum să vorbim despre stat de drept e amuzant, acum în Rusia mie mi-ar fi dificil pentru că acolo am un dosar pe scoaterea de capital, cunoscut drept Laundromat care nu are nicio legătură cu spălarea de bani”, a mai spus Veaceslav Platon. Vedeți mai jos reportajul cu interviul omului de afaceri de la Euronews.

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?