Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Vasile Costiuc și Veaceslav Nedelea, reținuți în dosarul terenurilor de la Durlești

12 ian. 2022,, 09:21   Societate
3209 2

Două persoane au fost reținute pentru 72 de ore în urma perchezițiilor desfășurata astăzi la Durlești. Este vorba despre Vasile Costiuc și Veaceslav Nedelea.

CNA și procurorii anticorupție au desfășurat percheziții în dosarul primăriei Durlești privind înstrăinarea frauduloasă a terenurilor, notează Noi.md cu referire la tv8.md.

Acum o lună, mai mulți foști funcționari din cadrul Primăriei Durlești au ajuns în vizorul CNA și procurorilor anticorupție într-un dosar de abuz de serviciu. Aceștia sunt bănuiți că ar fi pus la cale o schemă de înstrăinare a terenurilor din raza orașului Durlești, în baza unor decizii ale Consiliului orășenesc.

Potrivit materialelor urmăririi penale, în perioada anilor 2005 - 2006, un consilier local, devenit ulterior primar, și alți funcționari din cadrul primăriei Durlești ar fi eliberat în mod fraudulos titluri de autentificare a dreptului deținătorului de teren pentru 21 de loturi, amplasate în extravilanul orașului Durlești, cu suprafața totală de circa 1,5 ha. Ulterior, fostul consilier le-ar fi solicitat pretinșilor beneficiari să se prezinte la notar, unde ar fi semnat procuri generale, care îl împuterniceau pe primul, dar și pe membri ai familiei lui, să administreze și să înstrăineze terenurile respective. Pentru a da un aspect legal acestei scheme, au avut loc tranzacții de vânzare-cumpărare fictive a terenurilor contra unor sume simbolice. Astfel, prejudiciul estimat pentru bugetul de stat depășește 6, 5 milioane de lei.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?