Coronavirus stiri: 8129
Obiectiv european stiri: 323
Criza energetică stiri: 913

Vasile Chirtoca: point.md se transformă într-un retransmițător al spălătoriilor-internet din Moldova…

8 feb. 17:04   Societate
10519

Vasile Chirtoca, Președintele companiei Daac Hermes, a reacționat la publicația de pe portalul point.md, în care a fost denigrată compania DAAC, scrie Noi.md.

"Au vrut să-l "atace "pe Dorin Recean, dar "au atacat" DAAC Auto. Unul dintre cele mai populare site-uri din țară, point.md, din păcate se transformă într-un canal de răspîndire a informațiilor false, care este folosit periodic de "spălătoria" anti-moldovenească omg.md pentru a-și regla unele conturi, cunoscute doar de ei, cu compania Daac-Hermes. Se pare că proprietarii acestei "spălătorii" vor să plasăm publicitate la ei. Dar noi nu vrem…

Cu toate acestea, point.md care aparține, din cîte știu, unui cunoscut om de afaceri moldovean, nu pentru prima dată greșește în privința companiei noastre, ceea ce este foarte îngrijorător. De ce "redactorii" acestui site denigrează periodic o companie cunoscută din țară, care întotdeauna respectă cu strictețe legile moldovenești în activitatea sa și transferă anual peste 250,0 milioane de lei în bugetele de toate nivelurile?”.

Drept răspuns la solicitarea redacției Noi.md de a comenta informațiile apărute pe site-urile moldovenești privind achiziționarea de mașini de poliție în decembrie 2012, președintele Daac-Hermes, Vasile Chirtoca, a exprimat următoarea opinie.

"Noi am cîștigat o licitație deschisă finanțată de parteneri internaționali pentru furnizarea de automobile dotate pentru poliție. Subliniez, nu mașini din salon, ci mașini special dotate cu echipamente suplimentare pentru poliție, din această cauză cei care fac calcule în baza prețurilor de pe site-ul DAAC Auto distorsionează în mod intenționat informațiile.


Mai mult decît atît, pentru toate mașinile a fost prevăzută o reducere specială și o plată în rate timp de trei ani. Practic, această tranzacție a fost neprofitabilă pentru DAAC Auto și am arătat acest lucru tuturor instanțelor de control. Cu toate acestea, în țară există mulți oameni, inclusiv în mass-media, care nu înțeleg că încă trăim în capitalism și tot ceea ce țara are și va avea (în afară de împrumuturile externe care trebuie rambursate) poate fi obținut doar din afaceri. Acești oameni nu sînt capabili să creeze ceva valoros, să capete un loc de muncă în mass-media, dar se află într-o stare "uluită" de la propria înțelegere a libertății presei. Ei urăsc businessul și din cauza lor unele mass-media au o atitudine dușmănoasă față de business și oamenii de afaceri. Dar bani pentru dezvoltarea și rezolvarea problemelor sociale pot oferi numai afacerile! Anume de aceea, toate afacerile (nu numai ale noastre) trebuie susținute, dezvoltate de noi toți, în orice mod posibil sau, cel puțin, să nu fie discreditate cu orice fel de "falsuri".

Ca și acum, astfel de oameni în 2015 au aruncat niște "falsuri" în mass-media și au fost organizate verificări (Ministerul Finanțelor, CNA, Procuratura). Ca urmare a proceselor de judecată, a fost pe deplin dovedită nevinovăția noastră și natura "falsă" a acestor informații. Pentru a vă convinge de acest lucru, propun să publicați decizia instanței, susținută pe deplin de Cutea de Apel și de instanțele superioare. Noi am ajutat statul să doteze poliția în condiții favorabile pentru țară, aceste mașini sînt și acum în funcțiune și, cred că acest lucru l-a înțeles și șefa statului, care, numindu-l pe Dorin Recean într-o funcție înaltă, a primit informații complete, inclusiv despre acest contract", a spus Vasile Chirtoca.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав