Coronavirus stiri: 8213
Obiectiv european stiri: 316
Criza energetică stiri: 929

Vama Sculeni va fi modernizată

3 iun. 18:30   Societate
1494

Au început lucrările de construcție la punctul de trecere a frontierei Sculeni. În acest sens, Poliția de Frontieră intervine cu solicitarea către călători să opteze, din timp, și pentru alte puncte de trecere a frontierei cu România. Nu este exclus, că odată cu stoparea circulației pe unele piste de control se va îngreuna traficul transfrontalier și va crește mult timpii de așteptare.

Astăzi, un grup de angajați ai Poliției de Frontieră a mers în vizită la PTF Sculeni, unde în comun cu funcționarii vamali au analizat repetat posibilitățile de gestionare eficientă a fluxului de călători și mijloace de transport.

Ca urmare, soluția optimală rămîne a fi redirecționarea traficului prin alte puncte de trecere a frontierei: Leușeni – Albița, Giurgiulești – Galați, Costești-Stînca, Lipcani-Rădăuți-Prut, Cahul-Oancea. Alte acțiuni de manevrare și degajare a circulației pe teritoriul punctului de trecere vor fi imposibile de aplicat, chiar dacă va fi mărit numărul de angajați sau echipamente mobile de control al documentelor. Astfel, pe întreaga perioadă a desfășurării lucrărilor de construcție contăm mult pe înțelegerea și răbdarea fiecărui călător.

În cadrul proiectului „Reabilitarea și modernizarea birourilor vamale de frontieră de pe granița România – Moldova, respectiv birourile vamale Albița – Leușeni, Sculeni – Sculeni și Giurgiulești – Giurgiulești”, vor fi realizate următoarele activități:
o Modernizarea și reabilitarea clădirii administrative; Construirea unor noi pavilioane și copertine;
o Extinderea numărului pistelor de control de la 8 la 14. Astfel, cele 8 piste de control existente în prezent vor fi reabilitate, iar alte 6 piste vor fi construite de la zero;
o Reabilitarea căilor de acces și a drumurilor;
o Construirea platformei de scanare și a peretelui de protecție pentru scanerul mobil;
o Construirea sistemului paratrăsnet, sistemului de aprovizionare cu gaze lichefiat, stațiilor de purificare a apelor uzate și a apelor pluviale:
o Modernizarea și reabilitarea sistemului de iluminare exterioară, precum și a sistemului de marcaj și semnalizare.

Termenul de executare a lucrărilor este 28.05.2023.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав