Transnistria stiri: 1374
Eurovision stiri: 499

Valeriu Ostalep: Gazprom nu va opri livrările...

30 sep. 2022,, 15:14   Societate
3375 0

Expertul în domeniul relațiilor internaționale și securității, Valeriu Ostalep, se arată convins că după data de 1 octombrie Gazprom nu va stopa livrările de gaz către Republica Moldova, iar singurul interesat pentru ca să se întâmple totuși acest lucru ar fi viceprim-ministrul Andrei Spînu. Opinia dată a fost enunțată în cadrul emisiunii Morari.live difuzată în fiecare zi de joi la N4 începând cu ora 21:00.

"Eu văd doar o singură parte care isterizează pe acest subiect, iar guvernarea care ridică întrebarea într-o formă atât de isterică ar trebui să ne spună ce anume cunosc ei? Dacă de exemplu ei comunică cu cineva de la Gazprom și lor li s-a comunicat că la sigur va fi sistat gazul, să iasă și exact așa să ne spună. Dacă ei cu nimeni nu comunică, asta-i deja de ordinul psihologiei, că ei nu comunică, dar se tem.", a punctat expertul.

Ostalep a mai menționat că Andrei Spînu artificial isterizează pe seama situației privind subiectul livrărilor de gaze după data de 1 octombrie.

"Eu cred că Spînu asta visează, rușii să oprească gazul. Motive sunt mai multe, politice, geopolitice, dar și personale și financiare.", a adăugat Valeriu Ostalep.

Conform expertului, Gazprom nu are la moment nici un motiv pentru a sista livrarea gazului către Republica Moldova, iar dacă exista o astfel de dorință la Moscova, până acum, erau identificate mai multe modalități de a o realiza.


"Eu nu văd motivele pentru care Gazprom să oprească livrarea de gaz, indiferent de problemele pe care le face Moldovagaz și această guvernare. Ei au interesul comercial și acesta va fi respectat.", a concis Valeriu Ostalep.

Fiind întrebați de moderatoarea emisiunii, Natalia Morari, ce cred despre posibila sistare de livrare a gazului după data de 1 octombrie, alți doi invitați, Andrei Damașcan, ex-director general “Moldovatransgaz”, precum și Octavian Calmîc, ex-director ANRE, ex-ministrul Economiei si Infrastructurii, au răspuns că nu cred într-un astfel de scenariu, iar după data menționată Republica Moldova va primi în continuare gazul rusesc.

Mai mult decât atât, Andrei Damașcan a adăugat și că Transnistria nu se pregătește de sistarea gazelor.

11
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?