Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Vacanța nu a început pentru toți: Fenomenul exploatării muncii copilului în Moldova persistă

16 iun. 16:20   Societate
3162 0

Pentru mulți copii din mediul rural, vacanțele de vară nu sînt un timp fericit și lipsit de griji de odihnă, ci începutul unei perioade de muncă grea, zilnică.

Uneori, copiii trebuie să lucreze deloc fără a primi nimic în schimb. Și cel mai dificil lucru aici este că autoritățile nu pot găsi o soluție care să fie corectă și eficientă în combaterea fenomenului exploatării prin muncă a copiilor în Moldova, transmite tv8.

Aproximativ 10 cazuri de utilizare ilegală a muncii juvenile sînt înregistrate oficial anual. Cu toate acestea, potrivit experților, Statisticile nu reflectă deloc realitatea.

Fenomenul exploatării prin muncă a copiilor în Moldova persistă și este chiar în creștere. În cea mai mare parte, copiii sînt considerați muncitori ieftini și uneori chiar liberi. Copiii care locuiesc în afara orașelor sînt mai des obligați să acorde preferință muncii decît lecțiilor școlare pentru a-și ajuta părinții financiar și pentru a se hrăni singuri.

Munca copiilor este adesea folosită în agricultură, comerț sau construcții. Jurnaliștii proiectului Moldova G. C. R. Moldova din raionul Orhei au întîlnit o fată care lucrează în sere și primește o recompensă foarte mică pentru munca fizică grea.


În același timp, copiii care nu au împlinit vîrsta de 15 ani, conform legii, nu au dreptul la muncă.

0
1
1
2
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?