Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

UPDATE: CNA a publicat detalii noi în cazul perchezițiilor de la Bălți

27 mar. 14:07   Societate
6214 0

14:08 // Ofițerii CNA continuă efectuarea perchezițiilor la oficiile persoanelor implicate în comiterea infracțiunilor de trafic de influență și corupere activă, la moment fiind pornite 9 cauze penale.

Pînă la această oră, în urma acțiunilor de urmărire penală au fost ridicate mai multe dispozitive electronice cu informații relevante pentru cauzele penale, dar și documente ce se referă la activitatea coruptibilă.

Amintim că CNA și procurorii mun. Bălți documentează o schemă de corupție, în care sînt implicați avocați, polițiști și un fost judecător al Curții Supreme de Justiție. Un avocat a fost reținut pentru 72 de ore.

De menționat că potrivit unor surse avocatul reținut astăzi de CNA, ar fi Leșan Nicolae, iar fostul judecător CSJ ar fi Ion Druța.


10:07 // Ofițerii CNA efectuează, la această oră, 19 percheziții într-o cauză penală pornită pe faptul comiterii infracțiunii de corupere activă și trafic de influență.

Acțiunile se desfășoară la domiciliile, oficiile și în mijloacele de transport ale persoanelor implicate în săvîrșirea infracțiunilor.

Potrivit probatoriului administrat, persoanele vizate, prevalîndu-se de presupusa influență și făcînd uz de cunoștințele sale care activează în cadrul instanțelor de judecată de diferit nivel ierarhic, ar fi acceptat și primit bani în proporții deosebit de mari de la persoane cointeresate, destinați influențării judecătorilor Judecătoriei Chișinău și Curții de Apel Chișinău, pentru pronunțarea unor hotărîri sau decizii favorabile părților cointeresate.

La moment, un avocat a fost reținut pentru o perioadă de 72 ore, iar în privința celorlalte persoane acțiunile de urmărire penală continuă.

Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată pînă la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

7
5
0
2
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?