X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504

Unul din candidații la funcția de procuror general salută anularea concursului

29 feb. 15:05   Societate
1985 0

Hotărîrea Consiliului Superior al Procurorilor de a anula concursul pentru funcția de procuror general este o decizie corectă și întemeiată, susține procurorul general interimar, Ion Munteanu, unul dintre candidați.

Potrivit lui, există suspiciuni rezonabile că acesta a fost viciat de unii membri ai CSP.

„Referitor la nota acordată de dna Vîrlan am avut aceleași întrebări, nu în zadar am solicitat publicarea fișelor sau cel puțin să fac cunoștință cu acestea. Acolo unde este și motivarea punctajului acordat. Este foarte clar că planează o suspiciune rezonabilă, destul de viabilă că acest concurs a fost viciat. Deci, în opinia mea, acest concurs nu poate produce nici un fel de efecte în raport cu candidatura procurorului general”, a menționat Ion Munteanu, transmite Noi.md cu referire la radiomoldova.md.

Amintim că, ieri, CSP a anulat concursul pentru funcția de procuror general. Președintele Consiliului Superior al Procurorilor, Dumitru Obadă, a declarat că s-a constatat o discrepanță semnificativă în punctajul acordat candidaților. Membra CSP Olesea Vîrlan i-a oferit cel mai mic punctaj procurorului general interimar, Ion Munteanu - 3,5 puncte și cele mai multe puncte procurorului Igor Demciucin - 9,3. Olesea Vîrlan a declarat pentru Ziarul de Gardă că nu se simte bucuroasă de s-au strecurat anumite greșeli în evaluarea efectuată de ea.

Aceasta a mai menționat că orice evaluare are o doză de subiectivism, iar orice eroare în domeniul juridic poate fi corectată prin mijloace juridice.


Într-un final, dintre cei patru candidați înscriși la proba interviului, Octavian Iachimovschi, a acumulat cel mai mare punctaj, acesta urmînd să fie evaluat de Comisia Vetting.

4
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?