Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4029

Unele cadre didactice vor beneficia de salariu de bază nediminuat

28 feb. 17:31   Societate
16354 0

Cadrele didactice care dețin o specialitate conexă disciplinei predate vor putea beneficia de salariu de bază, fără ca acesta să fie redus.

Parlamentul va examina modificări la Legea privind sistemul unitar de salarizare în sectorul public. Raportul la această inițiativă legislativă a fost aprobat la ședința de astăzi a Comisiei protecție socială, sănătate și familie. Tot astăzi, membrii Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media au aprobat coraportul la acest proiect de lege.

Potrivit prevederilor actuale, persoanele care nu au absolvit nivelul necesar de studii pentru ocuparea funcției beneficiază de salariul de bază, prevăzut de Legea privind sistemul unitar de salarizare în sectorul public, redus cu cinci clase de salarizare succesive. Prin modificările operate se propune exceptarea de la această prevedere a cadrelor didactice care dețin o specialitate conexă disciplinei predate, confirmare de recalificare sau de validare a competențelor profesionale corespunzătoare funcției deținute, conform Metodologiei aprobate de Ministerul Educației și Cercetării.

Potrivit autoarelor inițiativei legislative, deputatele din Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate”, Marcela Adam, Liliana Nicolaescu-Onofrei și Marcela Nistor, cadrele didactice care au participat la programele de recalificare organizate de Ministerul Educației și Cercetării trebuie să beneficieze de recunoașterea noilor competențe dobîndite. În această ordine de idei, proiectul are ca scop asigurarea sistemului educațional din Republica Moldova cu cadre didactice competente, adaptabile la schimbările tehnologice și satisfacerea cererilor de cadre pentru instituțiile de învățămînt din țară.

Documentul va fi propus spre examinare în prima lectură în plenul Parlamentului.

7
0
0
4
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?