X 
Transnistria stiri: 1321
Eurovision stiri: 494

Un sculptor moldovean a oferit în dar o lucrare a sa unei biserici din Rusia

6 aug. 2019,, 13:50   Societate
2622 1

Renumitul artist moldovean Constantin Constantinov a oferit sculptură sa „Îngerul sfînt” bisericii sf. Maria Magdalena din satul rusesc Ulitkino care a fost ridicată la dorința fondatorului acestei biserici - Principesa Maria Cantemir, fiica domnitorului moldovean Dumitru Cantemir, relatează Noi.md.

Potrivit comunicatului Ambasadei Moldovei în Federația Rusă, la invitația Starețului Andrei, protopopul bisericii sf. Maria Magdalena, delegația Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, formată din colaboratorii misiunii, Eduard Melnic, Ministrul-consilier, Andrei Costin, Secretarul I și Secretarul III al Ambasadei, Cristina Bodrug, au efectuat o vizită de lucru în localitatea Ulitkino.

Deplasarea a purtat un caracter cultural, biserica sf. Maria Magdalena sărbătorind hramul locașului sfînt. La liturghia dedicată evenimentului a fost prezent și renumitul sculptor dl Constantin Constantinov, care a adus în dar lucrarea sa“ Îngerul sfînt”.

Biserica sf. Maria Magdalena a fost ridicată în anul 1748 la indicația Mariei Cantemir, fiica domnitorului și savantului Dimitrie Cantemir.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?