X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4063

Un sat din raionul Edineț "s-a schimbat la față": Ce a apărut în localitate

27 mai. 21:00   Societate
7161 0

După renovarea și extinderea clădirii Casei de Cultură, în satul Gordineștii Noi din raionul Edineț a fost creat un Centru Comunitar Multifuncțional. Acesta va găzdui un centru cultural, unul medical și un oficiu poștal.

Proiectul de modernizare a clădirii a prevăzut și construirea de spații noi, cu instalarea unui sistem de încălzire autonom, de climatizoare și grupuri sanitare, notează Noi.md.

A fost amenajată o sală festivă multifuncțională, echipată cu mobilier, destinată activităților culturale și sociale.

Totodată, au fost create și dotate cu mobilier și echipamente IT trei birouri noi, care vor găzdui Oficiul medicilor de familie și cel poștal, care anterior au lipsit în localitate.


În plus, în cadrul centrului cultural, vor activa mai multe cercuri pe interese pentru cei 40 de copii, precum și un Club al Seniorilor din Gordineștii Noi. Pentru a oferi locuitorilor un spațiu de relaxare și agrement, în aer liber, terenul din fața instituției a fost amenajat corespunzător.

Valoarea investiției constituie aproximativ 5 milioane de lei, resurse financiare alocate de Guvernul Republicii Moldova prin Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală.

Proiectul a fost realizat în cadrul Programului Național "Satul European".

3
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?