Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Un nou sprijin pentru dezvoltarea locală a satelor de pe ambele maluri ale Nistrului

13 feb. 12:15   Societate
2672 0

În Moldova vor fi selectate alte 12 localități de pe ambele maluri ale Nistrului care vor beneficia de susținere pentru dezvoltarea locală.

Aceasta va fi oferită în cadrul programului Uniunii Europene "Măsuri de Promovare a Încrederii", implementat de PNUD.

În prima etapă, cele 12 comunități selectate vor beneficia de consultanță pentru o mai bună implicare a locuitorilor în procesele de dezvoltare locală, valorificînd ideile și potențialul acestora, ceea ce va contribui la îmbunătățirea nivelului de trai și la consolidarea încrederii.

În cea de-a doua etapă, vor fi selectate șase proiecte de infrastructură (cîte 3 proiecte pentru fiecare mal), care vor fi finanțate în cadrul programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD.

sînt eligibile comunitățile situate în zona de securitate a malului drept și pe malul stîng al rîului Nistru. Dată-limită pentru participare la concurs este 13 martie 2024, ora 16:00.


Vor avea prioritate localitățile care au experiență anterioară în implementarea proiectelor de dezvoltare, vor demonstra sustenabilitatea ideilor, pun accent pe consolidarea încrederii.

Reprezentanții comunităților și ai actorilor implicați în procesele de dezvoltare locală sînt invitați să participe la sesiuni de informare despre concurs. Sesiunile se vor desfășura în limba de stat și rusă. Pentru a participa, persoanele interesate trebuie să se înregistreze:

Sesiunea de informare în limba de stat va avea loc pe 21 februarie la Chișinău, iar în limba rusă – pe 20 februarie la Tiraspol. Ulterior, urmează să fie organizate alte două sesiuni de informare în format online.

Prin lansarea acestui concurs, Uniunea Europeană și PNUD își continuă sprijinul pentru îmbunătățirea cooperării între comunitățile de pe ambele maluri ale rîului Nistru prin inițiative comune care implică partenerii locali, organizațiile societății civile (OSC-uri) și alte părți interesate.
Programul „Măsuri de Promovare a Încrederii”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD, contribuie la consolidarea încrederii între locuitorii de pe ambele maluri ale rîului Nistru, prin implicarea lor în proiecte comune de dezvoltare.

0
1
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?