Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Un moldovean organiza trecerea ilegală a frontierei pentru migranți

4 mar. 17:15   Societate
2536 0

Polițiștii de frontieră din Direcția Regională Nord sub conducerea Procuraturii Briceni au efectuat mai multe măsuri speciale pe linie de combatere a migrației ilegale, dezvăluind activitatea ilegală a unei grupări organizate compusă din cetățeni moldoveni și ucraineni.

Aceștia au organizat trecerea ilegală a frontierei pentru trei bărbați din Ucraina. În data de 26 februarie a.c., unul dintre complici a fost reținut, fiind luat de la domiciliul său din raionul Briceni, transmite Noi.md.

Investigațiile au relevat o schemă bine pusă la punct, în care bănuitul îndeplinea rolul de la preluarea migranților, pînă la transportul ilegal cu scopul de a părăsi teritoriul țării. Ca rezultat al intervenției angajaților Direcției, au fost descoperiți trei cetățeni ucraineni în timp ce traversau ilegal frontiera moldo-ucraineană. Migranții ar fi plătit în Ucraina o suma considerabilă de 15.000 de dolari SUA pentru aceste servicii.

Bănuitul, în vîrstă de 40 de ani, originar din raionul Briceni, a fost reținut pentru 72 de ore și apoi plasat în arest la domiciliu pentru 30 zile.
Mijlocul de transport utilizat în transportarea migranților a fost ridicat și indisponibilizat la sediul Direcției Regionale Nord.

Sub coordonarea Procuraturii Briceni și a organelor de urmărire penală, se desfășoară acum măsuri procesuale pentru documentarea și aducerea la răspundere a tuturor persoanelor implicate în această infracțiune.


În cazul în care este găsit vinovat, bănuitul riscă privațiune de libertate pe un termen de la 3 la 7 ani (art.3621 al.3) lit.a) Cod Penal al RM).

0
0
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?