Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4051

Un incident ecologic a fost semnalat în localitatea Sadova

4 ian. 14:15   Societate
10097 0

Un incident ecologic a fost semnalat în localitatea Sadova, după ce inspectorii de mediu din Călărași au efectuat un control ca urmare a unei înștiințări telefonice.

În urma inspecției, s-a constatat că administrația publică locală Sadova a efectuat lucrări de curățire a 16 arbori de pe marginea traseului, în intravilanul localității, fără a deține autorizația necesară pentru tăierea vegetației forestiere, notează Noi.md.

Factorii de decizie din cadrul administrației publice locale Sadova au fost sancționați prin întocmirea unui proces-verbal conform articolului 122, alineatul (1) din Codul Contravențional al Republicii Moldova. Pentru această contravenție, li s-a aplicat o amendă în valoare de 7000 de lei.

În plus, contravenientului direct responsabil cu acțiunile ilegale i-a fost întocmit un proces-verbal separat conform aceluiași articol 122, alineatul (1) din Codul Contravențional al Republicii Moldova, cu o amendă de 2500 de lei. Prejudiciul cauzat mediului în urma acestei tăieri ilegale de arbori a fost estimat la suma de 7680 de lei.

Autoritățile din Sadova au dat asigurări că vor lua măsurile necesare pentru a remedia prejudiciul adus mediului înconjurător.

5
3
0
4
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?