X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499

Un grup de elevi au avut parte de activități de instruire în domeniul primului ajutor oferite de salvatori

18 apr. 2023,, 20:00   Societate
2069 0

Recent, 34 de elevi din clasele a VIII și a X-a din cadrul Liceului Teoretic „Orizont” din orașul Durlești au fost instruiți de salvatorii din cadrul Direcției regionale căutare-salvare nr.1 a IGSU din capitală în domeniul acordării primului ajutor.

Activitatea s-a desfășurat în incinta instituției de învățămînt, iar tinerii au avut parte de mai multe activități informative și interactive demonstrate de salvatori, dar și paramedici SMURD. Specialiștii în domeniu au explicat și prezentat elevilor tehnicile de intervenție necesare de întreprins în caz de stop cardio-respirator, dar și în cazul obstrucției acute a căilor respiratorii.

De asemenea, angajații SMURD au demonstrat adolescenților acțiunile de prim ajutor pentru salvarea persoanelor inconștiente. O atenție deosebită a fost acordată regulilor de siguranță în timpul scăldatului, fiind prezentate măsurile de salvare în caz de înec.

Tinerii s-au implicat activ în activitățile organizate, dar și au avut posibilitatea de a exersa pe manechine manevrele de resuscitare a maturilor și a copiilor în scopul salvării vieților omenești.

Scopul acestor activități ține de prevenirea cazurilor de risc, dar și a situațiilor fatale în urma neacordării la timp a primului ajutor persoanelor aflate în situații de urgență.


Astfel de activități sînt desfășurate sistematic de angajații IGSU în vederea informării și instruirii tinerii generații în domeniul bazelor securității vieții și acordării primului ajutor calificat.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?