Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Un dinte de mamut, printre exponatele unui muzeu din raionul Rîșcani

1 aug. 2023,, 19:00   Societate
2155 0

De cîteva zile vizitatorii muzeului din Duruitoarea Veche, raionul Rîșcani, pot vedea printre exponate un dinte de mamut. Fosila care are peste 200 de mii de ani, cîntărește 6 kilograme și a fost întoarsă recent în localitate, după aproape 20 de ani de cercetări efectuate de Academia de Științe a Moldovei.

În muzeu, mai sînt expuse rămășițele unui urs de peșteră, unui rinocerul lînos, ren polar și cerb gigantic.

„Printre exponatele principale pe care le avem ar fi fosilele ursului de peșteră, fiindcă și emblema satului este ursul de peșteră, Atunci cînd s-au făcut săpăturile, la cel mai adînc nivel a fost găsit anume ursul de peșteră, transmite Noi.md cu referire la tvn.

Cea mai recentă, cea mai proaspătă descoperire care a fost făcută prin săpături aici, în 2004, a fost descoperit mamutul de peșteră.

Nu demult, chiar zilele trecute domnul Teodor Obadă, de la Academia de Științe a adus o nouă relicvă, un dinte de mamut, care are aproape 6 kg”, spune Nicolae Moscalu, reprezentantul muzeului. Acesta a mai adăugat că la muzeul din Duruitoare Veche sînt expuse și cîteva fire de păr de mamut.


În instituție, este amenajat și un atelier de pictură pe sticlă, unde copii din regiune pot veni și învăța a face vitralii.

Muzeul din Duruitoarea veche și-a început activitatea în 2017.

1
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?