O inițiativă în acest sens a fost propusă de către Delegația Permanentă a Republicii Moldova pe lângă UNESCO în cadrul acțiunilor de celebrare a Francofoniei, în fața a 20 de țări. Anunțul a fost făcut de către Marina Luca, o moldoveancă care activează în calitate de șefă patiseră la un restaurant din Elveția, notează noi.md cu referire la diez.
Prezentă la eveniment, Marina spune că Republica Moldova are un potențial bogat de a include tradițiile, elementele culinare și culturale pe lista reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al UNESCO. „De ce să nu înaintăm și alte dosare independente, care sunt specifice doar Republicii Moldova, cum ar fi baba neagră, colacul”, a scris tânăra într-o postare pe Instagram.
Potrivit Marinei, acest proces ar putea dura aproximativ doi an, timp în care experții locali să pregătească dosarele necesare.
De menționat că mai multe informații despre bucătăria tradițională moldovenească pot fi găsite pe moldovenii.md la compartimentul Bucătăria.
Totodată, rețeta celei mai gustoase babe negre o poți găsi aici.
Adăuga comentariu