Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Un avion, care zbura de la Luton la Chişinău, a aterizat de urgenţă la Iaşi

21 apr. 21:40   Societate
3251 0

Un avion Wizz Air, cu 220 de pasageri la bord, care zbura de la Luton la Chişinău, a aterizat de urgenţă la Iaşi, duminică seara, 21 aprilie curent, după o alertă cu bombă de la Aeroportul Internațional Chișinău (AIC).

Aceasta s-a dovedit a fi falsă, în urma verificărilor realizate de specialiștii interveniți la fața locului, transmite realitatea.

Presa din România transmite că avionul a aterizat pe Aeroportul Internațional Iași, după ce a fost deviat din cauza amenințării cu bombă. Toţi cei 220 de pasageri au fost debarcaţi şi mutaţi într-un alt terminal.

Astfel, planul roşu de intervenţie a fost activat, însă după verificări minuţioase s-a dovedit că alarma cu bombă a fost una falsă, motiv pentru care planul roşu de intervenţie a fost dezactivat.

Pasagerii au fost preluaţi de patru autocare cu care vor ajunge la Chişinău în această noapte.


Este de menționat că a fost inițiată o cauză penală pentru comunicarea mincinoasă cu bună ştiinţă despre actul de terorism, în baza art. 281, care se pedepseşte cu amendă în mărime de la 550 la 850 unităţi convenţionale (de la 27.500 de lei la 42.500 de lei), cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de pînă la 2 ani. Acum o seară, a mai fost înregistrată o alertă falsă cu bombă la AIC.

0
1
0
8
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?