X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Un actor moldovean a cîștigat un prestigios premiu peste hotare

16 feb. 2023,, 16:00   Societate
2162 0

Actorul Teatrului Dramatic rus de Stat ”Anton Cehov” Vladimir Chiriuhanțev a fost distins cu Medalia Ministerului Culturii al Federației Ruse "Marele scriitor rus F.M. Dostoievski 1821-2021", cu care artistul poporului Republicii Moldova a fost premiat în legătură cu aniversarea a 200 de ani de la nașterea scriitorului.

Potrivit Casei Ruse din Chișinău, Vladimir Nikolaevici și-a dedicat mai mult de jumătate de secol din viața sa creativă unui singur teatru - Teatrul ”A.P. Cehov”.

Pe scena sa, el a întruchipat cu măiestrie personaje vii ale clasicilor ruși – în "Revizorul" al lui Gogol, în Inimă de cîine" a lui Mihail Bulgakov, în piesele lui Ostrovski. Actorul a prezentat într-o manieră extraordinară imaginea generalizată a omului rus în spectacolul "Caracterul rus" după lucrările lui Alexei Tolstoi, Konstantin Paustovski, Vasili Șukșin, Evghenii Evtușenko, fiind, în același timp și autor al compoziției, și regizor.

Un loc deosebit în creația lui Vladimir Chiriuhanțev au ocupat spectacolele după lucrările lui Fiodor Mihailovici Dostoievski. A jucat cel mai dificil rol al călugărului-fanatic în piesa "Frații Karamazov", iar în anul aniversării a 200 de ani de la nașterea scriitorului și-a îndreptat atenția către romanul său "Nopțile albe", fiind și regizorul, și autorul versiunii scenice a producției "Nopțile de dragoste" după motivele acestei lucrări sentimentale.

Înmînîndu-i lui Chiriuhanțev marele premiu la finalul spectacolului său, șeful reprezentanței Rossotrudnichestvo în Moldova, Andrei Muraviov, i-a mulțumit artistului pentru contribuția sa la păstrarea și popularizarea moștenirii marelui Dostoievski, i-a urat multă sănătate și noi realizări creative. Medalia comemorativă a fost primită cu recunoștință și apreciere.

6
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?