Coronavirus stiri: 8213
Obiectiv european stiri: 316
Criza energetică stiri: 929

Un actor din Moldova a fost premiat la un festival internațional

14 iun. 22:15   Societate
1666

Piesa "Flori pentru Algernon" a cîștigat Premiul Publicului la festivalul de teatru Onlife IDEA Fest, iar rolul principal a fost interpretat de Alexei Ștîrbul, actor al Teatrului de stat pentru tineret "De pe strada Trandafirilor" Iu. Harmelin.

În total, la festival au fost prezentate 10 spectacole ale participanților din diferite țări: Azerbaidjan, Armenia, Israel, Kazahstan, Moldova, Rusia și Serbia. Mulți dintre participanți erau artiști emeriți ai țărilor lor și au o bogată experiență scenică.

Toate spectacolele au fost online, adică actorul a jucat live în fața camerei, iar publicul l-a putut viziona din orice colt al lumii. După încheierea spectacolului, a început discuția despre producție, unde toată lumea putea să pună întrebări actorului sau să-și exprime părerea despre ceea ce au văzut.

Spectacolul "Flori pentru Algernon" a obținut un mare interes în rîndul publicului, a devenit unul dintre cele mai vizitate și a obținut 52% din voturi, depășindu-l aproape de două ori pe cel mai apropiat concurent. "Puternic, strident, cu un gust îndelungat și cugetare", a spus unul dintre participanții la discuție.

Experții au remarcat în special imersiunea în rol și dedicarea maximă a actorului.


"Culmea teatrului psihologic este să gîndești ca un personaj. Observația și atenția pe care artistul le arată față de eroul său sînt incredibil de exacte", spune Pavel Rudnev, critic de teatru, asistentul directorului artistic al Teatrului de Artă din Moscova. A.P. Cehov.

Spectacolul este disponibil pentru vizionare gratuită în înregistrare pe site-ul festivalului.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав