X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Ultima oră! Doi judecători au fost reținuți pentru 72 de ore

14 noi. 2023,, 17:06   Societate
3339 0

Doi judecători au fost reținuți pentru 72 de ore, în urma perchezițiilor desfășurate astăzi la birourile magistraților.

Unul dintre aceștia activează în cadrul Curții de Apel Chișinău, iar cel de-al doilea în cadrul Judecătoriei Chișinău, anunță Procuratura Anticorupție.

Procurorii urmează să decidă dacă vor fi înaintate demersuri privind aplicarea măsurii preventive sub formă de arest.

Consiliului Superior al Magistraturii a admis astăzi cele 4 sesizări ale Procurorul General interimar, prin care s-a solicitat eliberarea acordului privind efectuarea acțiunilor de urmărire penală în privința a patru judecători.

Unul dintre judecători este bănuit de corupere pasivă și trafic de influență, alți doi judecători sînt bănuiți de complicitate la trafic de influență, iar cel de-al patrulea - este suspectat de corupere activă.


În rezultat, după eliberarea acordului CSM, Procuratura Anticorupție, în comun cu Centrul Național Anticorupție au efectuat percheziții în birourile, automobilele și domiciliile judecătorilor.

Potrivit unor surse, cei patru magistrați vizați în dosare penale ar fi Radu Grecu de la Judecătoria Buiucani; Valentina Garabagiu de la Judecătoria Buiucani; Garri Bivol de la Judecătoria Centru și Mihai Diaconu de la Curtea de Apel Chișinău.

17
0
1
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?