X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

UE, îngrijorată de amenințarea libertății presei în RM, după blocarea unor media

7 dec. 2023,, 14:00   Societate
2674 0

Șeful Delegației UE în Republica Moldova, Jānis Mažeiks, afirmă că suspendarea licențelor mai multor posturi de televiziune, în condițiile stării de urgență, continuă să fie o îngrijorare „care ar putea amenința libertatea presei și încrederea cetățenilor”.

„Ar trebui respectate standardele înalte ale statului de drept și ale unui proces echitabil”, a declarat acesta la deschiderea Forumului Mass-Media 2023.

„În spiritul deschiderii și al libertății de exprimare, trebuie să abordăm și îngrijorările care ar putea amenința libertatea presei și încrederea cetățenilor, suspendarea anumitor instituții media folosite pentru a disemina informație falsă.

Deși este esențial să protejăm publicul de efectele nocive ale dezinformării, să apărăm instituțiile și procesele democratice, este la fel de important să protejăm libertatea de exprimare, iar în condițiile stării de urgență ar trebui respectate standardele înalte ale statului de drept și ale unui proces echitabil și ar trebui evitată restricționarea disproporționată a libertății de exprimare”, a declarat ambasadorul UE.

„Este necesar de a stabili un cadru de reglementare robust, care să asigure responsabilizarea, respectînd în același timp principiile libertății de exprimare. În fața campaniilor rusești de dezinformare și a manipulărilor venite și din partea altor actori trebuie să rămînem vigilenți”, a mai adăugat Jānis Mažeiks.


13
7
0
2
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?