X 
Transnistria stiri: 1367
Eurovision stiri: 499

Ucrainenii care vor să își aducă patrupezii în Moldova, obligați să dețină pașaportul animalelor

23 noi. 2023,, 12:00   Societate
2854 0

Ucrainenii care vor să își aducă patrupezii în Moldova sînt obligați să dețină pașaportul animalelor și certificatele sanitar-veterinare. Comisia Situații Excepționale (CSE) a abrogat excepțiile de care beneficiau.

Mai exact, după începutul războiului din Ucraina, prin decizie CSE, cetățenii țării vecine aveau dreptul de a intra în Moldova cu animalele de companie, fără a prezenta documentele de rigoare. Decizia abrogată a fost aprobată pe 25 februarie 2022, transmite realitatea.

Conform noilor reglementări, aprobate de Comisia Situații Excepționale pe 22 noiembrie 2023, documentele în cauză trebuie prezentate obligatoriu începînd cu 1 decembrie 2023.

De asemenea, CSE a mai aprobat modificări ce țin de custodia străinilor aflați pe teritoriul Moldovei, adoptare în martie 2022. Au fost abrogate deciziile anterioare, care menționau că „solicitările Biroului migraţie şi azil din cadrul Ministerului Afacerilor Interne referitoare la luarea în custodie publică a străinului sau prelungirea acestei măsuri vor fi examinate de instanțele de judecată potrivit procedurii de contencios administrativ, ținîndu-se cont de prevederile speciale ale Legii nr. 200/2010 privind regimul străinilor în Republica Moldova. (…) Se stabilește că prelungirea duratei de luare în custodie publică a străinilor se dispune de instanța de judecată, în a cărei rază de competență se află Centrul de plasament temporar al străinilor”.

Procesele aflate pe rol, în circumstanțele deciziei CSE din martie 2022 vor fi examinate în continuare, în conformitate cu aceste reglementări.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?