COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 762 106 INFECTAȚI 285 321(+1371)   TRATAȚI 269 685     DECESE 6632(+15)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2917
Puterea stiri: 6627

Trei persoane, sancționate de Serviciul Vamal pentru tentative de trafic ilicit cu țigarete

3 aug. 11:29   Societate
1570 2

În timp ce funcționarii vamali activează la capacitate maximă pentru a fluidiza traficul intens specific perioadei estivale, unii cetățeni încearcă să profite de această situație pentru a transporta ilicit țigări, tăinuindu-le de la controlul vamal în spații special amenajate.

Astfel, trei persoane s-au ales cu amenzi și țigaretele confiscate, după ce vameșii de la Leușeni și Aeroportul Internațional Chișinău au descoperit țigări nedeclarate în autoturismele și bagajele acestora.

Primele două cazuri au fost semnalate la postul vamal Leușeni, în data de 01 august curent, la o diferență de doar o oră. Acționînd în baza analizei de risc, funcționarii vamali au redirecționat spre scanare două mijloace de transport de model „Mercedes-Benz” și „Nissan Almera”. Analizînd imaginile, vameșii au remarcat mai multe ascunzișuri fabricate artizanal.

Ca urmare a demontării spațiilor special amenajate în barele de protecție din spate, rezervorul pentru combustibil, aripile laterale și în torpedo, angajații vamali au extras 50 300 de țigarete de diverse mărci.


Țigarete nedeclarate au fost depistate și în cadrul scanării bagajelor pasagerilor înregistrați pentru cursa spre Londra. În rezultatul controlului fizic, vameșii au ridicat peste 10 000 de țigarete, o parte dintre ele fiind ascunse în cutii de pufuleți.

În toate cele trei cazuri, produsele din tutun urmau să fie comercializate ilicit pe piața neagră a Uniunii Europene.

Conform procedurii, loturile de țigarete au fost ridicate și transmise serviciilor specializate ale Vămii în vederea întreprinderii măsurilor legale ce se impun, inclusiv aplicarea amenzilor prevăzute de legislația în vigoare.Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽