X 
Eurovision stiri: 495
Transnistria stiri: 1340

Transportatorii se așează la masa de discuții cu deputații

28 noi. 2023,, 15:40   Societate
1753 0

Transportatorii vor discuta vineri cu reprezentanții Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe despre modificarea Codului Transporturilor Rutiere care a fost aprobat săptămîna trecută în prima lectură de Legislativ, a declarat președintele Asociației Patronale a Operatorilor Transport Auto, Oleg Alexa.

Potrivit acestuia, din cauza noilor prevederi, mulți proprietari de rute riscă să-și piardă licența, transmite Noi.md cu referire la radiomoldova.md.

Codul prevede reducerea intervalului dintre curse la nivel național pînă la 15 minute, emiterea biletelor de călătorie prin aparatele de casă sau în format digital.

„Noi sîntem invitați pentru vinerea aceasta la audieri publice și vom vedea dacă ei vor interveni cu amendamente. Noi trebuie să luăm decizia să vedem dacă se ține cont de poziția noastră. Chiar acum lucrăm cu ceea ce propunem noi la amendamente, de acum avem o rutină de hîrtii. Dacă vor ține ține cont sau nu, noi vom anunța ce facem”, a declarat Oleg Alexa.

Ieri, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a precizat la postul nostru de radio că primarii trebuie să aibă dreptul să poată solicita de la autorități noi rute de transport public. Potrivit șefului de Legislativ în unele localități slab populate rutele nu sunt atrăgătoare pentru operatori și circulă foarte rar sau nu circulă deloc, iar din acest motiv trebuie să intre pe piață și noi operatori de servicii de transport.

1
0
1
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?