Transportatorii, revoltați de suspendarea subdiviziunii ANSA de la Otaci

25 sep. 18:30   Societate
1729 0

Subdiviziunea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) de la Otaci era una temporară și s-a luat decizia de a reduce activitatea în favoarea serviciilor de calitate.

Astfel a argumentat pentru BANI.MD, Sergiu Sîrghi, șeful biroului de comunicare de la ANSA, decizia autorității.

„Au fost lăsate doar cîteva servicii ce vizează produsele ușor alterabile, printre care lactatele. Chiar și condițiile de muncă pentru inspectori nu sînt dintre cele mai bune. De aceea s-a hotărît transferarea serviciilor la Criva-Mamaliga și în sudul țării pentru servicii de calitate”, a mai punctat Sîrghi.

Vestea i-a nemulțumit pe unii transportatorii.

„A crescut considerabil distanța pe care trebuie să o parcurgem. Impactul este și mai grav urmare a creșterii prețului la carburanți din ultima perioadă. În consecință, incapacitatea autorităților statului de a organiza activitatea transparenta și eficientă a unui serviciu public va influența simțitor costul mărfurilor, iar cel care va avea de achitat nota de plata în ultimă instanță va fi consumatorul final”, se arată în mesajul transportatorilor.


Amintim că în dimineața zilei de luni, 18 septembrie curent, ofițerii CNA și procurorii din cadrul Procuraturii municipiului Bălți au descins la Postul de Inspecție la Frontiera (PIF) Otaci al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA). În rezultat, șase angajați ANSA au fost reținuți, fiind bănuiți că ar fi perceput plăți ilegale de la diferiți agenți economici pentru facilitarea tranzitului de mărfuri.

Ulterior, CNA a publicat înregistrări audio cu angajații subdiviziuni ANSA de la Otaci care cer mită unui transportator pentru ai permite să intre pe teritoriul Republicii Moldova.

0
1
1
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?