X 
Arşiţa stiri: 188
Jocurile Olimpice stiri: 148
Transnistria stiri: 1457

Transportatorii amenință cu oprirea totală a curselor regulate

16 feb. 2021,, 12:55   Societate
2705 2

Valul de nemulțumiri după adoptarea noilor restricții de către Comisia Națională extraordinară de sănătate publică continuă. Cu o scrisoare deschisă către premierul interimar Aureliu Ciocoi s-a adresat și Asociația Patronală a Operatorilor de Transport auto.

Aceștia cer revizuirea restricției privind limitarea numărului de pasageri la 50% din capacitatea de îmbarcare.

Transportatori atenționează că în anul 2020 fluxul de pasageri s-a înjumătățit față de 2019, iar în prezent mulți din ei se află în prag de faliment.

"În anul 2020 pe perioada stării de urgență declarată de Parlamentul Republicii Moldova, ca rezultat al scăderii bruște a fluxului de pasageri, au fost sistate mai mult de 90% din numărul curselor de pasageri. După expirarea stării de urgență și pînă în prezent, din cauza consecințelor pe care le-a provocat starea de urgență și situația epidemiologică nu au putut fi restabilite peste 15% din cursele regulate naționale și peste 70% din cursele internaționale", se arată în scrisoarea deschisă.

Operatorii de transport mai spun că pandemia a provocat concedierea a peste 1000 angajați doar din domeniul transporturui rutier de persoane, care și pînă la pandemie se confrunta cu un deficit acut de șoferi. Noua decizie a guvernului pune în pericol activitatea de mai departe a multor agenți economici, mai spun ei.


Aceștia atenționează că vor ieși la proteste și vor stopa toate cursele regulate, în cazul în care Guvernul nu va revizui restricțiile impuse în domeniul transportului de pasageri.

"După prima amendă aplicată transportatorilor pentru neexecutarea Hotărîrii din 14.02.2021, este foarte probabil că va fi anunțată data protestului transportatorilor în fața Guvernului și sistarea totală a rutelor regulate", se menționează în scrisoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав