Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Transportatorii aduc noi acuzații ministrului Spînu

28 feb. 13:40   Societate
2841 0

Transportatorii aduc noi acuzații lui Andrei Spînu. Aceștia susțin că ministrul nu a purtat discuții cu vreo companie de transport, așa cum anunța pe rețelele de socializare.

Potrivit Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto (APOTA), o parte dintre transportatorii care ieri au activat, astăzi s-au alăturat protestului, notează Noi.md cu referire la realitatea.

„Numărul curselor care astăzi sînt suspendate este în creștere, față de situația de ieri. Transportatorii care astăzi s-au alăturat protestului confirmă că ieri nu au suspendat rutele de frica amenințărilor care le-au primit.

APOTA a analizat reacția de ieri a MIDR, care este cea mai indicată instituție în raport cu revendicările noastre și afirmă că declarația prin care ministrul Spînu a menționat că în ultimele zile s-a întîlnit cu mai mulți transportatori și au discutat problemele din transporturi (sugerînd că ar exista transportatori care susțin modificările legislative operate) este o minciună. Ministrul Spînu nu s-a întîlnit cu reprezentanții a niciunei din companiile de transport”, notează APOTA.

Precizăm că, marți seara, ministrul Spînu a publicat un mesaj prin care mulțumea transportatorilor care nu s-au alăturat protestelor. El a menționat că a discutat cu mai mulți reprezentanți din domeniu în ultimele zile și puncta că „oamenii au nevoie de transport modern, autobuze și microbuze mai noi, eliberarea biletelor pasagerilor, asigurarea suficientă cu rute la orele și zilele necesare pentru locuitorii din orașe și sate”.


Anterior, APOTA acuza autoritățile că ar crea liste negre a transportatorilor care protestează și i-ar amenința cu faptul că își pot pierde afacerile sau că s-ar putea trezi cu dosare penale.

„MIDR nu comentează declarațiile domnului Alexa. Poziția noastră rămîne neschimbată și îndemnăm toți operatorii de transport să-și respecte angajamentul față de cetățeni și să iasă mîine, și în celelalte zile la lucru, să ofere oamenilor posibilitatea de a se deplasa”, se arată în reacția transmisă de Ministerul Infrastructurii.

Transportatorii au anunțat că vor protesta în perioada 27-29 februarie. ANTA i-a avertizat public că pot primi amenzi de pînă la 22.500 de lei, în timp ce Andrei Spînu declara anterior că nu le înțelege revindecările.

15
0
1
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?