Cazul Șor stiri: 599

Trafic ilicit de arme contracarat la frontiera moldo-ucraineană

18 sep. 2022,, 16:30   Societate
2669 0

Un polonez și doi ucraineni au fost depistați la frontiera moldo-ucraineană cu un pistol și alte muniții fără acte de proveniență și deținere. Cazul a fost înregistrat în PTF Palanca-Maiaki-Udobnoe, pe sensul de intrare în țară.

Astfel, la linia de control s-au prezentat cetățenii menționați cu un mijloc de transport, înmatriculat în Polonia. În urma controlului efectuat de către polițiștii de frontieră, în portbagajul mașinii a fost depistat un pistol, o dronă, trei cuțite, o vestă antiglonț, un topor și mai multe ecusoane pentru uniforme militare.

Cetățeanul de naționalitate poloneză în vîrstă de 65 de ani, fiind în calitate de șofer şi cei doi ucraineni de 56 şi 69 de ani, au declarat polițiștilor de frontieră precum că munițiile erau achiziționate în Polonia în scop de autoapărare. La fel, au spus că sunt voluntari în regiunea Odessa și intenționau să traverseze frontiera pentru a se întîlni la Chișinău cu un cetățean al Republicii Moldova.

În cele din urmă, bărbaților nu le-a fost autorizată intrarea în Moldova, iar obiectele au fost ridicate de către polițiștii de frontieră și transmise spre expertiză în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?