X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

Toți locuitorii unui sat din raionul Călărași au apă în gospodării

20 mai. 20:00   Societate
2602 0

Toți cei 3260 de locuitori ai satului Bravicea din raionul Călărași au acum apă în gospodării, notează Noi.md.

Peste o mie de săteni, care anterior nu dispuneau de apă gestionată în coniții de siguranță, au fost conectați la rețeaua centralizată de apă.

Proiectul a inclus construcția unei rețele de apeduct, cu o lungime de peste 14 km, extinzînd astfel infrastructura existentă. Dacă ceilalți 2200 de locuitori erau aprovizionați cu apă la robinet, de la cele 3 fîntîni arteziene ale satului, pentru noii beneficiari a fost realizată conectarea la a patra fîntînă arteziană.

Aceasta a fost construită în anul 2020 prin contribuția financiară a Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, în valoare de 570 de mii de lei.

Însă pentru a construi o nouă rețea de apeduct - primăria nu a avut bani în bugetul local și doar, în anul 2023 a reușit să obțină o nouă finanțare de la stat.


Pe lîngă populația satului, apeductul va asigura cu apă și Gimnaziul "Ștefan Cel Mare" din localitate, precum și 3 agenți economici.

Primarul satului Bravicea, Alexei Zatic, a subliniat că acest proiect mult așteptat a devenit realitate datorită sprijinului financiar acordat de Guvern, prin intermediul Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală, în valoare de aproximativ 5,2 milioane de lei.

2
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?