Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Toate dosarele penale și contravenționale se vor regăsi pe platforma e-Dosar

19 iun. 14:18   Societate
2173 0

Toate dosarele penale și contravenționale se vor regăsi pe o platformă digitală.

Ministerul Afacerilor Interne a elaborat conceptul Sistemului informațional automatizat „e-Dosar”, care urmează să îmbunătățească fluxul de colectare, procesare și distribuție a datelor și informațiilor între instituțiile implicate în procesul juridic și administrativ.

„Majoritatea schimburilor de informații în cadrul MAI, precum și în afara MAI sînt efectuate în baza documentelor pe suport de hîrtie. Nu există sisteme informatice și tehnologii ce ar facilita procesul. Această stare de fapt afectează performanța operațională și instituțională pe domeniul urmăririi penale”, precizează Ministerul de Interne, transmite IPN.

Potrivit instituției, sistemul actual de colectare a datelor despre infracțiuni nu acoperă pe deplin necesitățile ofițerilor de urmărire penală prin lipsa în sistem a evidenței actelor procesuale la faza urmăririi penale, acesta de facto fiind un sistem destinat stocării informației statistice, despre evidența infracțiunilor, cauzelor penale și persoanelor care au săvîrșit infracțiuni.

Implementarea Sistemului informațional automatizat „e-Dosar” va permite automatizarea și digitalizarea proceselor, precum și reducerea timpului de procesare a dosarelor și eliminarea activităților manuale repetitive prin utilizarea tehnologiilor moderne.


Proiectul de hotărîre pentru aprobarea Conceptului Sistemului informațional automatizat „e-Dosar” a fost publicat pentru consultări publice, iar ulterior va fi examinat de Guvern.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?