X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Tîrg al producătoarelor locale, organizat în scuarul Catedralei

23 oct. 2023,, 07:08   Societate
2157 0

Miere, ceai și produse apicole, nuci, migdale dar și alte bunătăți au putut fi găsite la un tîrg al producătoarelor autohtone, care s-a desfășurat în acest weekend în scuarul Catedralei Mitropolitane din capitală.

La iarmaroc au participat peste 80 de femei de afaceri, inclusiv refugiate, care dezvoltă business sustenabil în țara noastră, notează noi.md cu referire la moldova1.

Aliona Vrabie a adus la targ o varietate de paste. Chiar dacă a unele produsele pot fi găsite și în magazine antreprenoarea spune că cea mai mare parte din marfă o vinde la iarmaroace:

*„Toate tîrgurile ne dau interacțiunea între consumator și producător. Am căpătat noi clienți care pînă astăzi nu ne cunoșteau.

Iar Mariana Zabrian a venit mai multe dulciuri pregătite după rețeta preluată de la bunica ei. Antreprenoarea spune că pasiunea pentru produsele tradiționale bio și dorința de a rămîne în țară au determinat-o să inițieze, acasă, o mică afacere:


„Sunt producatorul care pregătește baba neagră în cuptor cu lemne- un produs 100 de procente natural, toate ingredientele sînt absolut de casă. Pentru noi sînt foarte importante aceste tîrguri, fiindcă nu sîntem prin marketuri, noi practic din aceasta trăim, putem să achităm salarii”.

Și Ina Macovei a adus la tîrg produse confecționate din lînă. Ea spune că o parte din marfa este exportată peste hotare:

„Produsele noastre sînt exportate în țările UE, Italia, Franta, Romînia, cea mai mare parte. Tîrgul este o oportunitate foarte bună pentru noi, pentru că noi avem articole din lînă pe care le vindem doar la tîrg pentru că în altă parte nu sîntem expuși”.

Iar apicultoarea Natalia Miron spune că tîrgurile oferă oportunitatea de a dezvolta parteneriate:

„Noi facem și parteneriate pentru că cumpărăm de la producători. De exemplu, noi avem miere, cumpărăm nuci și tot așa, toți producătorii își găsesc la fel clienții printre rîndurile noastre”.

Vizitatorii nu s-au lăsat așteptați.

„E foarte gustoasă și e bine că se organizează așa tîrguri, aici putem și noi să procurăm ceva produs la noi acasă, gustos natural”.

„Mi-au plăcut cel mai mult produsele de casă moldovenești, mă refer la mîncare, cum ar fi baba moldovenească sau moșneagul sînt excepționale și foarte bine că se promovează”.

„E super fain pentru că poți să-ți alegi chestii pe care nu le găsim în magazine, pastila de fructe și tot ce este aici, este excelentă ideea”.

Evenimentul are loc al doilea an consecutiv si este organizat de UN Women Moldova, cu scopul de a pune în prim plan talentul și abilitățile antreprenoarelor din țara noastră.

5
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?