X 
Transnistria stiri: 1403
Preşedintele stiri: 4060

Tinerii din Moldova și Azerbaidjan extind cooperarea

12 noi. 2022,, 16:30   Societate
2551 0

Tinerii din Moldova și Azerbaidjan stabilesc în mod activ contacte, fac schimb de informații și extind cooperarea în viitor.

Pentru a facilita acest lucru, la Biblioteca Națională a Republicii Moldova a avut loc o întîlnire între conducerea asociației de tineret a partidului de guvernămînt din Azerbaidjan - „Noul Partid al Azerbaidjanului” cu senatele studențești ale principalelor universități din Moldova, cu tinerii Congresului Azerbarilor din Moldova și studenților azeri cu participarea tinerilor deputați ai Parlamentului Moldovei.

Ambasadorul Azerbaidjan în Moldova, Gudsi Osmanov, salutînd participanții la întîlnire, a remarcat că aproximativ 40 de studenți azeri învață în Moldova și a mulțumit conducerii universităților pentru atitudinea răbdătoare și grijulie față de ei. Diplomatul a făcut apel la tinerii celor două țări să-și împărtășească cunoștințele, experiența, să își facă prieteni și să interacționeze de dragul unui viitor pașnic comun.

Directorul Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, Elena Pentelei, a numit astfel de evenimente parte din diplomația culturală și a remarcat importanța și simbolismul ținerii lor între zidurile bibliotecii.

Deputatul Parlamentului Republicii Moldova Vitalii Jacot a remarcat în discursul său că astăzi se lucrează mult în toate domeniile pentru consolidarea relațiilor dintre Moldova și Azerbaidjan. „Tinerii sînt viitorul țărilor noastre. Astfel de evenimente fac posibilă în viitor să se pună bazele unei strînse cooperări între cele două state”, a precizat deputatul.
Consilierul Prim-ministrului Republicii Moldova pentru drepturile omului, Nicolae Redița, a remarcat importanța respectării și păstrării tradițiilor minorităților naționale, inclusiv a azerilor care trăiesc în Republica Moldova.

Șeful asociației de tineret a „Noului Partid al Azerbaidjanului” Bahtiyar Islamov le-a relatat participanților la întîlnire despre politica de tineret din Azerbaidjan, proiectele și activitățile implementate în acest domeniu. El a remarcat potențialul mare și oportunitățile nelimitate de cooperare dintre tinerii celor două țări, care în viitor pot fi continuate la alte niveluri. Islamov a invitat tinerii activiști să viziteze Azerbaidjanul în viitorul apropiat.

Evenimentul a avut ca scop prezentarea tinerilor celor două țări pentru stabilirea contactelor, schimbul de informații și cooperarea lor în viitor.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?