Eurovision stiri: 496
Transnistria stiri: 1341

Termoelectrica a explicat cum se fură gigacaloria

9 dec. 2023,, 15:40   Societate
4803 0

O parte dintre consumatorii racordați la sistemul centralizat de căldură conectează neautorizat utilaje la sistem, ceea ce duce la repartizarea neuniformă a încălzirii în apartamente, spune directorul Termoelectrica, Iurie Razlovan.

„Numeroși consumatori racordați la sistemul centralizat de căldură au efectuat modificări nesancționate la instalațiile lor interne, generînd plîngeri din partea altor consumatori cu privire la încălzirea neuniformă în apartamente”, spune Razlovan.

Printre intervențiile semnalate se numără montarea neautorizată de calorifere suplimentare pe balcoane și logii, majorarea suprafețelor de încălzire ale caloriferelor, instalarea sistemelor de încălzire în pardoseli și modificarea schemei de conectare a caloriferelor, notează Noi.md cu referire la bani.md.

De asemenea, s-au semnalat montaje neautorizate de robinete pe coloanele de distribuție, iar în unele cazuri, diametrul acestora a fost diminuat.

„Aceste modificări neautorizate afectează funcționarea sistemului centralizat de încălzire și pot conduce la încălzirea neuniformă a locuințelor.


Termoelectrica a avertizat că astfel de intervenții nu sînt doar ilegale, dar pot compromite funcționalitatea întregului sistem de distribuție a căldurii”, a precizat directorul Termoelctrica.

14
2
1
4
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?