Transnistria stiri: 1367
Eurovision stiri: 499

Termenul de acordare a scutirilor de la plata drepturilor de import pentru cetățenii reveniți din diasporă, extins

16 oct. 2023,, 14:45   Societate
3300 0

Serviciul Vamal informează că, acordarea scutirii de plata drepturilor de import pentru cetățenii Republicii Moldova care revin cu traiul în Republica Moldova, conform Legii nr. 248/2022 a fost prelungită pînă la 1 octombrie 2025.

Reamintim că, cetățenilor Republicii Moldova care revin cu traiul în țară li se permite importul bunurilor personale și a unui vehicul, fără achitarea drepturilor de import, cu condiția întrunirii următoarelor condiții:

• deține cetățenia RM;

• a atins vîrsta de 18 ani;

• dispune de permis de ședere permanentă sau provizorie în afara teritoriului RM sau orice alt document emis de autoritățile statului străin care certifică stabilirea cu traiul pe teritoriul respectivului stat și/sau deține dovada achitării taxelor și impozitelor în interesul statului în care s-a aflat;


• în ultimele 48 de luni de la depunerea cererii s-a aflat cumulativ cel puțin 36 de luni în afara teritoriului RM;

• în cazul introducerii unui vehicul supus scutirii, deține permis de conducere, perfectat pe numele său, valabil pentru categoria din care face parte vehiculul;

• a prezentat organului vamal documentele confirmative, inclusiv declarațiile pe proprie răspundere și cererea.

Acordarea scutirii de plata drepturilor de import se aplică persoanelor eligibile doar o singură dată și se interzice comercializarea, gajarea, donația, darea în locațiune, uzufructul, leasingul sau orice altă formă de transmitere în posesie ori folosință a vehiculului importat în temeiul legii menționate, pînă la expirarea termenului de 3 ani de la data efectuării importului.

De la intrarea în vigoare a Legii nr. 248/2022 (01 octombrie 2022), de facilități fiscale și vamale au beneficiat 90 de cetățeni care au revin cu traiul în Republica Moldova.

Informația detaliată cu privire la procedura, actele necesare și modalitatea de depunere a cererii privind acordarea scutirii de la plata drepturilor de import pentru bunurile cetățenilor Republicii Moldova care revin cu traiul în Republica Moldova o puteți consulta la rubrica „Diaspora”.

1
1
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?