Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1304

Tentativele de deposedare a proprietăților RM din Ucraina, în atenția organelor de anchetă

27 ian. 2021,, 13:07   Societate
1844 0

Președintele frațiunii Platforma DA, Alexandr Slusari, a făcut un demers către organele de anchetă în care cere să i se prezinte informația privind eventuale dosare penale pornite pe mai multe încercări de deposedare a Moldovei de proprietățile sale în Ucraina.

Totodată, Slusari întreabă dacă deputatul Vladimir Andronache are un statut juridic în cadrul acestor dosare.

Alexandr Slusari spune că a văzut „foarte clar că în cadrul Agenției Proprietății Publice activează anumite persoane dubioase, care reprezintă interesele cercurilor obscure” și înaintează demersul anume în acest context.

Și deputata Platformei DA, Stela Macari, prezentă la audierile privind administrarea proprietății Republicii Moldova din Ucraina, a comentat pe marginea informației prezentate:

„În cadrul audierilor publice organizate pe platforma parlamentară a CFP, am ascultat cu lux de amănunte cum Republica Moldova este neputincioasă să supravegheze gestionarea patrimoniului de pe teritoriul Ucrainei. Din cele 113 proprietăți ce ar trebui să ne aparțină, de drept avem doar 14. Însă, și mai grav, este cum interesele statului nostru sînt apărate de niște indivizi, „ași" în meserie. Într-un stat slab și cu instituții nefuncționale, aceștia reușesc cu brio să îmbine calitatea de angajat străduitor și „mare patriot” cu cea de gangster”.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?