X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Taxa de asigurare a automobilelor s-a majorat simțitor

9 aug. 2023,, 16:35   Societate
3184 0

Taxa de asigurare a mijloacelor de transport s-a majorat cu 80 la sută în ultimul an, susțin specialiștii în asigurări auto.

Potrivit acestora, mărirea tarifelor a fost influențată de noua Lege privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse de vehicule, transmite Noi.md cu referire la radiomoldova.md.

Costul pentru asigurarea mașinii s-a majorat considerabil în primul rînd pentru cei care anterior beneficiau de reduceri. Este vorba de persoanele cu dizabilități de gradul întîi și cele juridice, care anul trecut aveau reduceri între 25 și 60 la sută, a precizat specialistul în asigurări auto, Oxana Chicu, transmite Știri.md, cu referire la radiomoldova.md.

Potrivit specialistei, tarifele au crescut indiferent de numărul de persoane asigurate pentru același automobil.

„Dacă o persoană anterior încheia un contract cu un număr nelimitat și anul acest tot cu un număr nelimitat, pentru aceasta a crescut prețul cu 35-67%. Dacă numărul de persoane care conduceau automobilul era foarte mic, atunci pentru ei majorarea este de 80%. Pentru pensionari și persoanele cu dizabilitate de gradul întîi, care anterior aveau reduceri, prețul a crescut considerabil”, susține Oxana Chicu.


De asemenea, potrivit purtătorului de cuvînt al Comisiei Naționale a Pieței Financiare, Olesea Pușcașu, majorarea prețurilor este o consecință a faptului că la 1 aprilie 2023 a intrat în vigoare noua lege privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse de vehicule.

„Dacă înainte un șofer avea dreptul să semneze un contract cu un asigurator doar cu dreptul de a conduce o singură persoană automobilul atunci era mai ieftin”, a menționat Pușcașu.

Totuși, în timp ce unii șoferi spun că noile prețuri îi vor bate la buzunar, alții susțin că majorările sunt cauzate de numărul tot mai mare de accidente rutiere.

0
0
1
0
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?