COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7823
Criza energetică stiri: 477

Tariful de roaming cu România va fi anulat. Spînu: Urmează și alte state UE

17 noi. 2021,, 17:08   Societate
1480 0

Guvernul va publica în scurt timp proiectul de acord cu privire la anularea tarifelor de roaming cu statele UE, iar la prima etapă va fi anulat tariful de roaming cu România.

Despre aceasta a anunțat, astăzi, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu, notează Noi.md cu referire la jurnal.md.

„Referitor la UE sîntem în ultima etapă de elaborare a acordului și în scurt timp va fi scos pentru consultări publice. Mulțumesc Guvernului că a susținut excluderea acelei taxe de lux din buget pentru anul viitor, fapt care va permite ca într-o perioadă foarte scurtă să eliminăm tariful la roaming cel puțin cu România în prima etapă, apoi să discutăm și cu alte state din UE”, a declarat Andrei Spânu.

Oficialul a făcut precizările în contextul aprobării de către Guvern a lansării negocierilor asupra Acordului regional privind spectrul de frecvențe referitor la condițiile tehnice armonizate dintre administrațiile țărilor din Parteneriatul Estic pentru rețelele de radiocomunicații mobile terestre în benzile de frecvență 694-790 MHz și 3,4-3,8 GHz.

„Este de fapt un proiect tehnic care vine să susțină efortul Guvernului de liberalizare a tarifelor la roaming cu țările Parteneriatului Estic și cu alte țări. Inclusiv discutăm cu Uniunea Europeană despre eliminarea acestor tarife la roaming pentru toate țările Parteneriatului Estic”, a comentat premierul Natalia Gavrilița.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X