Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Svetlana Tuz: „Este important ca vorbitorii de pe scenă să improvizeze și să fie atenți”

12 iun. 06:30   Societate
3121 0

Atunci cînd vorbește în public, vorbitorul trebuie să verifice totul, nu numai discursul său, ci și să vadă sala, locul în care își va ține discursul, deoarece acesta este un moment foarte important. De asemenea, este important pentru vorbitorii de pe scenă să improvizeze și să fie atenți.

Despre aceasta a povestit Artista Poporului, maestru în arte a Moldovei, învățătoarea de discurs scenic, Svetlana Tuz, în cadrul emisiunii „Без галстуков cu Alexandr Stahurski” de la postul de televiziune N4, relatează Noi.md.

Ea a menționat că persoana care va urca pe scenă trebuie să știe în ce sală va ține discursul, cum vor fi amplasate scaunele. El trebuie să verifice sunetul, să verifice microfonul.

Svetlana Tuz și-a amintit o întîmplare hazlie care i s-a întîmplat fostului președinte al Poloniei, Lech Walesa. Acesta ținea un discurs în cadrul unei campanii electorale, dar în timpul discursului i s-a defectat microfonul. Așa că a întrebat publicul dacă are cineva o șurubelniță. A fost găsită o șurubelniță. El însuși a reparat microfonul, moment în care din partea publicului a răsunat o remarcă: „La noi ce, electricienii vor conduce statul?”. Și el a găsit imediat un răspuns: „Cineva doar trebuie să dea sfaturi în acest stat”.

Artistul Poporului a remarcat importanța improvizației, a capacității de a improviza, de a fi în temă, de a fi concentrat pe scenă.


Ea a subliniat că în cadrul studiilor de actorie, o atenție deosebită este acordată atenției. Este important ca un actor și un vorbitor să își mențină în permanență atenția pe pulsul publicului și al ascultătorilor.

Svetlana Tuz a remarcat, de asemenea, diferența dintre abordările învățătorului de discurs scenic față de audiențele de diferite dimensiuni, recunoscînd că este mai ușor să lucrezi într-un spațiu mic, cînd sunt puțini oameni într-o încăpere mică, și atunci poți simți energia fiecărui ascultător care se află în sală, le poți vedea ochii, este mai ușor să comunici. Poți să te apropii mai mult de persoană, să vorbești cu ea, să-i înlături inhibițiile.

După părerea ei, așa cum sportivii se antrenează și de fiecare dată capătă puteri, unele abilități, la fel și în cazul discursului: profesorul și elevii încep să vorbească, lucrează la tehnica vorbirii, încep să întărească mușchii aparatului de vorbire și, la fel ca în cazul sportivilor, apare o crepatură.

4
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?