X 
Transnistria stiri: 1436
Preşedintele stiri: 4040

Suportul pentru o piață a muncii mai incluzivă în Moldova

8 apr. 13:15   Societate
1616 0

Nicolas Schmit, Comisarul European pentru locuri de muncă și drepturi sociale, împreună cu Directorul General al Organizației Internaționale a Muncii (OIM), Gilbert Houngbo, întreprind o vizită de lucru la Chișinău, în perioada 10-11 aprilie, la invitația Ministrului Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu.

Republica Moldova a demonstrat un angajament puternic pentru promovarea egalității și a drepturilor sociale, protecției angajaților și încurajarea creării locurilor de muncă, contribuind astfel în mod semnificativ la principiile conturate în Pilonul European al Drepturilor Sociale.

Agenda oficialilor include întrevederi cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, cu prim-ministrul Dorin Recean, precum și cu reprezentanții Confederației Naționale a Patronatelor și ai Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova.

De asemenea, oficialii vor avea întrevederi cu Ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi și cu Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu. Totodată, Ministrul Muncii și Protecției Sociale, împreună cu cei doi oficiali vor susține o conferință de presă, pe 11 aprilie, în cadrul căreia va fi lansat un nou proiect finanțat de Uniunea Europeană „Suportul UE pentru o piață a muncii mai incluzivă în Republica Moldova”. Proiectul, cu un buget de 2.000.000 euro va fi implementat de Organizația Internațională a Muncii.

Agenda Comisarului European pentru locuri de muncă și drepturi sociale se va încheia cu o vizită la Centrul de Intervenție Timpurie „Voinicel”, care anterior a beneficiat de suportul financiar al Uniunii Europene.


1
0
0
2
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?