X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504

Străin identificat cu un permis de conducere fantezist

4 dec. 2023,, 09:32   Societate
2193 0

La sfîrșitul săptămînii trecute, polițiștii de frontieră din PTF Giurgiulești- Reni au descoperit ilegalitatea unui șofer care s-a legitimat cu permisul de conducere internațional cu caracter fictiv. Mai exact, s-a stabilit că, tipul documentului nu emulează efectiv nicio legătură reală cu cele existente.

Astfel, pe sensul de intrare în Republica Moldova s-a apropiat un autoturism înmatriculat în Ucraina, la volanul căruia a fost legitimat cetățeanul Republicii Turcia de 22 de ani. Printre documente, șoferul a prezentat și permisul de conducere, pe care au apărut bănuieli asupra veridicității acestuia. În cele din urmă, permisul a fost supus unei examinări tehnice de către polițiștii de frontieră, cu utilizarea echipamentelor speciale. A fost constatat că documentul este unul nerecunoscut de niciun stat (fantezist). Persoana a declarat că își cumpărase permisul, fiind ajutat de un intermediar identificat pe internet.

Documentul a fost ridicat și expediat pentru efectuarea raportului de constatare științifică la laboratorul criminalistic al IGPF, iar persoana a făcut cale întoarsă. Cercetările pe caz continuă.

1
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?